Izbor iz današnjih vijesti

Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije predstavio je jučer javne pozive, odnosno natječaje kroz koje je moguće dobiti bespovratna sredstva.

Zasad su objavljena dva javna poziva - za dodjelu sredstava programima/projektima za gradnju i uređenje infrastrukture ruralnih prostora i za provedbu kontrole populacije napuštenih pasa, te tri javna natječaja - za dodjelu potpora za redovito poslovanje, edukaciju i gospodarske manifestacije, te za dodjelu potpora udrugama iz područja poljoprivrede, ruralnog razvitka i šumarstva, kao i za dodjelu potpora za poticanje razvoja ribarstva.

Tijekom ovoga mjeseca bit će objavljena još tri javna poziva - za dodjelu državnih potpora u poljoprivredi i šumarstvu, za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi, ruralnom razvoju i šumarstvu i za dodjelu potpora za poticanje razvoja lovstva. U planu je i objava jednog javnog natječaja i to za dodjelu potpora za razvoj lovstva.

Za razvoj poljoprivrede, šumarstva, ribarstva, lovstva i ruralnoga prostora Županija je u proračunu za 2020. godinu osigurala nešto više od 14,3 milijuna kuna. Bespovratna sredstva namijenjena su poljoprivrednim proizvođačima, udrugama, zadrugama, proizvođačkim organizacijama, gradovima i općinama.

 

Grad Ivanić-Grad će ove godine biti domaćin obilježavanja Dana branitelja Zagrebačke županije, pa je tim povodom jučer održan sastanak zamjenika gradonačelnika Željka Posilovića i Gradskog odbora za branitelje, koji će organizirati ovu manifestaciju u suradnji sa Zagrebačkom županijom.
Obilježavanje Dana branitelja Zagrebačke županije će se održati u subotu 27. lipnja, te će u dijelu protokola biti zajedničko s trećom smotrom povijesnih postrojbi u Ivanić-Gradu; zajednička će biti misa i polaganje vijenaca u Parku hrvatskih branitelja.

U okviru obilježavanja Dana branitelja Zagrebačke županije još će u protokolu biti polaganje vijenaca u Pokupskom, prigodna izložba, prigodni govori u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta i druženje okupljenih branitelja iz cijele županije.

U okviru treće smotre povijesnih postrojbi u organizaciji Povijesne postrojbe 10. satnija Ivanić održat će se povodom župnog blagdana sv. Petra Apostola u Ivanić-Gradu kod spomenika kralju Tomislavu ispred crkve smotra okupljenih povijesnih postrojbi iz cijele Hrvatske s prijavcima gradonačelniku uz hodočasničku ponudu i druženje.

Odbor za branitelje u sastavu Ivica Kozjak, Goran Leš, Krešimir Josipović, Nenad Vujanić i Željko Brezovečki, te zamjenik gradonačelnika Željko Posilović, već su započeli pripreme, kako bi se manifestacija organizirala kvalitetno, kako zaslužuje.

 

Uz pojačane radove na području centra Grada Ivanić Grada, Komunalni centar intenzivirao je i radove na području okolnih naselja.
U sklopu društvenog doma Lonja u tijeku je uređenje pomoćne prostorije za aktivnosti mladih. U prvoj fazi radova završeno je rušenje pregradnog zida, izrada priključka za vodu i struju, čišćenje te izrada glazure. Nastavak radova je u tijeku.
U tijeku je i obnova dječjeg igrališta kod Društvenog doma Lonja. Odrađena je demontaža dotrajalih sprava koje će biti obnovljene ili zamijenjene novoizrađenim spravama. Ujedno se radi i priprema za postavljanje ograde oko cijelog dječjeg igrališta radi veće sigurnosti djece.

U Opatincu je nedavno montirana novoizrađena autobusna kućica kod jezerca. Proteklih nekoliko dana djelatnici Komunalnog centra odradili su iskop zemlje, postavu geotekstila te ugradnju kamena tucanika zbog boljeg prilaza samoj autobusnoj kućici.

Nastavljeno je i uređenje prijavljenih zaraslih parcela. U Dereženima se orezuje neuređena ograda koja je svojom visinom dosezala do žica od struje i zaklanjala lampu javne rasvjete.
U narednom razdoblju djelatnici Komunalnog centra nastavljaju sa redovnim radovima na području Grada Ivanić-Grada i okolice.

 

Ove subote, 07.ožujka u Ivanić Gradu je održano 24.-to po redu Gradsko/općinsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa, na kojem su sudjelovale 4 ekipe - dvije ekipe podmlatka i dvije ekipe mladih.

Srednja škola Ivan Švear natjecala se sa dvije ekipe pod vodstvom mentorice Nade Gregorek. Ekipa u sastavu Tia Tušek, Antea Marinov, Nera Bujak, Matija Hren ,Marin Sliško i Ena Podgajski osvojila je 85,23 boda te pobjedu u svojoj kategoriji, dok je ekipa u sastavu Leonarda Sunjog, Emanuela Gorić, Daniel Mucak, Marin Pedljo, Dino Vešligaj i Anja Antolić završila kao druga.

U kategoriji podmlatka natjecale su se ekipe iz Osnovnih škola Đ.Deželića i Stjepana Basaričeka.
Ekipa OŠ Đure Deželića u sastavu Lara Jelača, Lana Jelača, Korina Halamić, Ivana Jerbić i Lea Klasić pod mentorstvom Ines Tudović osvojila je 93,53 boda te pobijedila u svojoj kategoriji.

Ekipa OŠ S.Basaričeka pod mentorstvom Elenmary Biršić a u sastavu Luka Kuhar, Gabrijela Harapin, Tia Horvat, Leon Vindiš i Lana Fugaš osvojila je 74,20 bodova te zauzela drugo mjesto.

Iz Gradskog društva Crvenog križa ovim putem zahvaljuju volonterima na pomoći kod priprema ekipa u školama, kao i Učeničkom domu Ivanić – Grad koji je osigurao prostor i obroke za sve sudionike.

Za pobjedničke ekipe sada slijedi priprema za međužupanijsko natjecanje koje će biti u subotu 04. travnja u Ivanić – Gradu.

 

Povodom Međunarodnog dana žena, ŽVS «Ive» i ove godine organizira festival “Žene za žene”.
7. po redu festival bit će održan u subotu, 14. ožujka u Pučkom otvorenom učilištu u Ivanić Gradu s početkom u 19 sati, a sudjelovati će 8 ženskih vokalnih skupina i klapa iz cijele Hrvatske.

Njihove izvedbe će ocijenjivati stručni žiri kojeg ove godine čine umjetnički ravnatelj Državne smotre folklora Vinkovačkih jeseni, Danijel Šota, profesorica glazbe Jasmina Jelovčan Bilbija, glazbeni umjetnik Ivica Pepelko i glazbena voditeljica ŽVS-a “Ive” Mirjana Barec.

U revijalnom dijelu večeri nastupiti će ŽVS Ive, ženski tamburaški sastav «Nemir», te Ivica Pepelko.

Festival organizira Ženski vokalni sastav “Ive”, uz suorganizaciju POU Ivanić Grad, a pod pokroviteljstvom Grada Ivanić-Grada.

 

KOŠARKA
Košarkaši Ivanića ostvarili su petu ovosezonsku pobjedu svladavši na parketu Sportske dvorane Žeravinec ekipu Maksimira 77:68.
Najbolji u redovima domaćina bili su Kristijan Razumić i Roman Čimbur, oba sa po 29 postignutih koševa.
Nakon 16 odigranih kola Ivanić se popeo na osmo mjesto 2. lige Centar s 21 osvojenim bodom.

NOGOMET - VETERANI
Veterani Naftaš Ivanića jučer su u prvoj utakmici proljetnog dijela sezone na umjetnoj travi Sportskog parka Zelenjak pobijedili Ravnice 5:2.
Ivanić je s nova tri boda skočio na prvo mjesto 2. lige Zagrebačkog nogometnog saveza s bodom više od Tore koja ima utakmicu manje.

ODBOJKA
Odbojkašice Ivanića uvjerljivo su kod kuće svladale Dugo Selo 3:0 u setovima. (25:10, 25:13, 25:10)
Petom pobjedom Odbojkaški klub Ivanić zadržao je drugo mjesto na tablici 3. nacionalne lige Sjever.

KARATE
U subotu je u sportskoj dvorani Marino Cvetković održano međunarodno karate natjecanje 21. OPATIJA KUP na kojem je nastupilo 420 karatista iz 37 klubova iz Slovenije i Hrvatske.
Od članova Karate kluba Mladost, zlatne medalje osvojili su Paula Njegovec, Leonard Golubić i Matej Suhina. Druga mjesta zauzeli su Franko Valentić i Tina Oković, a treća Dora Valentić i Domagoj Jagar.
Sedam natjecatelja Karate kluba KIK u Opatiji su osvojili ukupno 10 medalja.
Prva mjesta osvojili su Karlo Haludek, Petra Vuković, Magdalena Blažak i dva puta Maja Paula Kuntić.
Zlatnim medaljama Petra Vuković i Magdalena Blažak dodale su osvojena srebra, a Karlo Haludek broncu.
Treća mjesta zauzele su i Lorena Haludek i Veronika Lisac, dok je Lara Pavić završila na četvrtom mjestu.

ŠAH
U 1. kolu 4. C lige, Šahovski klub Ivanić pobijedio je Obrtnik Novsku rezultat 5 ½ naspram ½.
Pobjede na početku sezone ostvarili su Zdenko Burić, Davor Deželić, Dean Božičević, Darko Jambrešić i Vladimir Kezele, dok je Goran Deželić remizirao.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić