Od ponedjeljka obustava nastave u osnovnim i srednjim školama

Premijer Andrej Plenković danas je objavio da se od ponedjeljka, 16. ožujka u svim osnovnim i srednjim školama, te fakultetima i visokim školama neće održavati nastava.

Tim povodom, Ministarstvo znanosti i obrazovanja organiziralo je u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu svakodnevnu nastavu za učenike razredne nastave prema kurikulumima i nastavnim programima pod nazivom Škola na Trećem koja će s emitiranjem krenuti u ponedjeljak.
Za učenike prvih razreda škola na trećem bit će od 8 do 10 sati, za 2. razrede od 10 do 12:30, za treće razrede od 13 do 16 sati, dok će četvrti razredi školu na trećem moći pratiti od 16 do 19 sati.

Za učenike predmetne nastave osnovnih škola i učenike srednjih škola svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu za osnovni paket predmeta od 4 do 5 sati na dan. Sadržaji će uključivati videosnimku predavanja, kao i dodatne radne materijale.
Dodatno, Sportska televizija će emitirati nastavne sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju od 8 do 14 sati. Nastava će se održavati od tri do pet školskih sati prema rasporedu koji će se objavljivati na stranicama MZO-a, Škole za život i stranicama CARNET-a.

Za sve učenike online nastava počinje u ponedjeljak, 16. ožujka prema rasporedu i smjenama koje će odrediti ministarstvo i objaviti na mrežnim stranicama.

 Ravnatelji također trebaju osigurati prihvat učenika razredne nastave koje roditelji nisu u mogućnosti ostaviti pod nadzorom kod kuće. Učenici u školi također trebaju pratiti nastavu na trećem programu HRT.

Učenici koji koriste uslugu pomoćnika u nastavi mogu je nastaviti koristi u školi ako učenik dolazi u školu ili kod kuće ako učenik ostaje kod kuće. Međutim, u ovome drugom slučaju potrebna je suglasnost roditelja i pomoćnika.

Dodatne obavijesti bit će dostupne tijekom sutrašnjeg sastanka ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak s ravnateljima u virtualnoj učionici.

 

Nastavu će od ponedjeljka obustaviti i Visoka škola Ivanić- Grad na razdoblje od dva tjedna. U tom razdoblju nastava će se također odvijati na daljinu.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić