Izbor iz današnjih vijesti

Temeljem Zaključka o dodatnim mjerama zaštite od korona virusa, načelnik Općine Križ Marko Magdić obavještava građane da su obvezni najstrože se pridržavati svih propisanih higijenskih standarda i obaveza koje proizlaze iz preporuka stožera civilne zaštite Republike
Hrvatske i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Također, preporučuje se i izbjegavanje svih okupljanja bilo koje vrste do daljnjega.

Do daljnjega se ograničavaju i neposredni kontakti u radu sa strankama – preporuka građanima je da komunikaciju sa službenicima jedinstvenog upravnog odjela Općine Križ, Knjižnicom i čitaonicom Križ i trgovačkim društvom Poduzetnička zona Križ, obavljaju u njihovo uredovno radno vrijeme putem pošte, telefona ili elektroničke pošte.
Vezano uz rad Dječjeg vrtića Križ, unatoč prošlotjednim brojnim upitima roditelja vezanim uz rad vrtića, i radu punim kapacitetom, pokazalo da je velika većina roditelja uspjela osigurati čuvanje djeteta umjesto pohađanja vrtića. Stoga će vrtić od sutra u oba objekta organizirati čuvanje djece za roditelje koji nemaju druge mogućnosti.

Terenski izvidi, nadzori i provedba pojedinih poslova iz djelokruga Zakona o komunalnom gospodarstvu, kao i drugih propisa i djelatnosti u kojima je nužan neposredan kontakt i okupljanje više subjekata također se odgađaju do daljnjega.

...........

Zbog proglašene epidemije bolesti izazvane korona virusom, Općinski sud u Velikoj Gorici, i u Stalnoj službi u Ivanić Gradu, donio je odluku da se do 01. travnja odgađaju sve rasprave i ročišta, otkazuje se prijam stranaka, a podnesci se zaprimaju putem pošte i e-komunikacije.
Nadalje zahtjevi za izdavanje potvrda predaju se na porti u za to označenim mjestima i prema pisanoj uputi na mjestu predaje.
Također, neće se izdavati dozvole za posjet zatvoreniku osim u iznimnim slučajevima, a ulaz u zgradu moguć je istodobno samo za dvije osobe
Sud će postupati u okvirima svoje nadležnosti samo u hitnim postupcima, a stranke se upućuju da koriste platforme e-komunikacija, e-građani i e-predmet te prate informacije o radu suda na web stranicama suda i u sredstvima javnog priopćavanja.
Informacije stranke mogu dobiti neposredno:

u Stalnoj službi u Ivanić-Gradu, Športska 2 na e-mail adresu – Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.;
ili na brojevima telefona - 01 2831 444 Sudska pisarnica
- 01 2831 442 i 01 2831 440 Gruntovnica ili
- 01 2831445 Ured voditeljice stalne službe

..........

Specijalna bolnica Naftalan u svrhu prevencije mogućeg širenja koronavirusa obustavlja kontrolne preglede u ambulantama osim u slučaju prijeke potrebe.
Kada je u pitanju fizikalna terapija, Naftalan normalno nastavlja s radom osim s pacijentima starijima od 60 godina koji na rehabilitaciju mogu doći samo u hitnom slučaju.
Iz Specijalne bolnice pozivaju pacijente da se do daljnjega pridržavaju preporuka za obranu od infekcije od koronavirusa te u Naftalan dolaze samo u slučaju potrebe po preporuci svog liječnika.

..........

Andrej Plenković na jučerašnjim je unutarstranačkim izborima HDZ-a ponovo izabran za predsjednika stranke.
Dosadašnji predsjednik HDZ-a i predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković, koji je predvodio tim “Odvažno za Hrvatsku”, dobio je 58.000 glasova, odnosno 80% od ukupnog broja izašlih članova, dok je Miri Kovaču, drugom kandidatu za čelno mjesto HDZ-a i predvodniku “Opcije za promjenu” povjerenje iskazalo 15.500 članova.

Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja i član tima “Odvažno za Hrvatsku”, s 51.000 tisućom glasova ili 71 posto, postao je zamjenik predsjednika, a članovi tima “Odvažno za Hrvatsku” Oleg Butković, aktualni ministar mora, prometa i infrastrukture, osječko-baranjski župan Ivan Anušić, te Branko Bačić i Zdravka Bušić pridobili su i veći broj glasova za sva četiri potpredsjednička mjesta u stranci.
Na području otoka Ivanića članovi gradskih i općinskih organizacija HDZ-a također su većinom glasali za tim «Odvažno za Hrvatsku» na čelu sa Plenkovićem.
Iz Gradske organizacije HDZ-a izboru se odazvao 191 član, od kojih je 164-ero glasalo za Andreja Plenkovića, a za Miru Kovača 26-ero. Kod izbora za zamjenika predsjednika, Tomo Medved osvojio je 137 glasova, a Ivan Penava 51.
U Križu, glasanju je pristupio 91 član općinske organizacije HDZ od koji je 78-ero glasalo za Plenkovića, a 13-ero za Kovača, dok je pri izboru za zamjenika predsjednika Tomo Medved osvojio 66 glasova, a Ivan Penava 25.
U Kloštru Ivaniću, od 160 članova, glasanju se odazvalo 70 članova. Njih 43-oje glas je dalo Plenkoviću, a Kovaču 27. Pri izboru zamjenika Tomo Medved dobio je 37 glasova, a Ivan Penava 33.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić