NOVO: Upute gradskog Stožera civilne zaštite

Uz ranije odluke i preporuke Stožera civilne zaštite i Grada Ivanić-Grada o pridržavanju svih mjera Državnog stožera, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva zdravstva za građane, udruge, ustanove i poduzeća, u ponedjeljak 16. ožujka je na preporuku svog Stožera civilne zaštite Grad Ivanić-Grad donio više odluka i preporuka u cilju prevencije zaraze virusom COVID19.

Između ostaloga, da Dječji vrtić Ivanić-Grad ima organizirano dežurstvo radnim danom u objektu Livada u naselju Žeravinec za svoje i polaznike vrtića Roda, bez obzira na njihov broj, ukoliko roditelji nemaju drugih rješenja.
U ugostiteljskim objektima i drugim uslužnim djelatnostima na području Grada Ivanića dozvoljen je rad do nove obavijesti, uz to što vlasnici moraju osigurati sredstva za dezinfekciju ruku i istaknuti preporuke o propisanom razmaku između korisnika i drugim pravilima ponašanja.

Od subote 21. ožujka do daljnjega Grad Ivanić-Grad zatvara tržnicu mješovitom robom u Omladinskoj ulici, takozvani Ponte roso, a zelena tržnica Maznica ostaje otvorena.

U dogovoru sa župnikom Grad preporučuje da se sprovodi obavljaju u krugu obitelji.
Grad Ivanić-Grad preporučuje svim poduzetnicima i ustanovama da osiguraju dezinfekcijska sredstva za ruke na ulazu, te da organiziraju rad uz što manje fizičkih kontakata među ljudima.
Gradska uprava do daljnjega ne prima stranke, već se sve potrebno dogovara preko telefona i e-maila, koji su izvješeni na ulaznim vratima i na gradskoj web stranici.

Grad Ivanić-Grad je produljio rok za prijave na natječaj za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta s 30 na 60 dana, a javni uvid u Urbanistički plan uređenja za novo groblje u Ivanić-Gradu UPU-13 odgođen je do daljnjega.
Grad Ivanić-Grad poziva građane da se drže preporuke, da ne idu u Dom zdravlja i Naftalan bez hitne potrebe, već da preglede, recepte i druge redovite potrebe rješavaju telefonskim pozivima, uz potrebnu dozu strpljenja.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić