Izbor iz današnjih vijesti

Stožer civilne zaštite Općine Kloštar Ivanić danas je održao sastanak, na temu "Trenutno stanje vezano za COVID – 19 i daljnje postupanje oko kontrole širenja zaraze ", te su doneseni sljedeći zaključci:

Uz već izdanu preporuku da se do daljnjega ukidaju sva javna okupljanja na području Općine Kloštar Ivanić Stožer daje preporuku da se do daljnjega obustave sve aktivnosti oko organizacije 18. Državne i 23. Županijske izložbe autohtonih pasmina konja i konjskih zaprega – “Kloštar 2020.” planirane za 13. lipnja.

Također se daje preporuka za rad reciklažnog dvorišta uz pridržavanje svih propisanih higijenskih standarda i obveza koje proizlaze iz preporuka, izbjegavajući bliske kontakte.

Sve kontakte potrebno je svesti na minimum sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i HZJZ uz pridržavanje svih propisanih higijenskih standarda, zbog čega će se Stožer sukladno potrebama ali i velikom broju obveza uslijed nastale situacije održavati telefonski provodeći mjere i preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije.

Preporuka ugostiteljskim objektima je da na ulazu u objekt imaju sredstva za dezinfekciju, da prostor za boravak ljudi minimalno 3 puta dnevno dezinficiraju, te da WC ima dovoljno jednokratnih ručnika za brisanje i dovoljan broj spremnika za otpad.

Nakon razgovora sa župnikom, utvrđeno je da se vjeronauk i zbor neće održavati, dok mise hoće, ali se mole pripadnici rizičnih skupina da ostanu kod kuće i svedu kontakte na minimum. Održavanje prve pričesti i krizme zasad još nije otkazano, ali u slučaju toga svi će biti pravovremeno obaviješteni.

Stožer civilne zaštite Općine Kloštar Ivanić apelira na sugrađane da zadrže pribranost i ne nasjedaju na neprovjerene vijesti i poluinformacije, te ih mole da do daljnjeg redovno prate službene izvore informiranja putem kojih će se redovito objavljivati sve relevantne informacije i preporuke vezane za ovu izvanrednu situaciju.

 

Na temelju Zaključka o dodatnim mjerama zaštite od korona virusa Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije, Gradonačelnik Grada Ivanić-Grada donio je odluku o odgodi javne rasprave o prijedlogu urbanističkog plana uređenja UPU-13 novog groblja u Ivanić- Gradu.
Javna rasprava odgođena je do daljnjega, a datum početka nove rasprave o prijedlogu urbanističkog plana novog groblja, Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, prostorno planiranje, gospodarstvo i poljoprivredu objavit će naknadno.

 

Grad Ivanić- Grad objavio je javni natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada.
Površine zemljišta koje su Programom raspolaganja poljoprivrednim zemljištem predviđene za zakup, daju se u zakup na rok od dvadeset i pet godina s mogućnošću produljenja za isto razdoblje.

Maksimalna površina koja se može dati u zakup iznosi 50 ha, a uključuje površine državnog poljoprivrednog zemljišta koje je pojedina fizička ili pravna osoba dobila u zakup po natječajima provedenim od stupanja na snagu Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Pisane ponude šalju se preporučeno poštom na adresu Grada Ivanić-Grada, a rok dostave ponuda je temeljem uputa o dodatnim mjerama zaštite od korona virusa, produžen za 30 dana do četvrtka 14. svibnja ove godine,
Cjeloviti tekst i dokumentaciju Javnog natječaja možete pronaći na Internet stranici Grada Ivanić- Grada.

 

 Dječji vrtić Ivanić Grad je, u dogovoru sa Gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom, donio odluku da će vrtić od danas do 27. ožujka biti zatvoren s obzirom na malen broj djece dovedenih u organizirano dežurstvo.

Ukoliko roditelji djece polaznika vrtića ukažu potrebu za korištenjem usluga predškolskog odgoja, iz vrtića ih pozivaju da prethodno obavijeste vrtić kako bi mogli pravovremeno osigurati smještaj.
Obratiti se mogu ravnateljici vrtića na broj mobitela 091 491 50 33.

Iz vrtića također obavještavaju da se neposredni rad sa strankama obustavlja do daljnjeg. Stranke se u slučaju potrebe mogu javiti telefonskim putem od 10 do 12 sati ili elektroničkom poštom u bilo koje vrijeme. Sva pismena zaprimat će putem e-maila ili poštanskog sandučića koji se nalazi ispred prednjeg ulaza u centralni objekt u Parku hrvatskih branitelja.

O normalizaciji rada sa strankama Dječji vrtić Ivanić Grad pravovremeno će obavijestiti sve zainteresirane osobe.

 

Obzirom na preporučene mjere županijskog i gradskog Stožera civilne zaštite vezane uz prevenciju širenja korona virusa, Mjesni odbor Šarampov Gornji obavještava da će donositi kruh svakom sugrađaninu u samoizolaciji.

U slučaju da neki sugrađanin s područja MO-a Šarampov Gornji bude pozitivan na CORONAVIRUS ili se nalazi u samoizolaciji, članovi Mjesnog Odbora donosit će mu kruh ispred kućnog praga tijekom prvih tjedan dana samoizolacije.

Predsjednik mjesnog odbora Željko Brezovečki i dopredsjednik Krešimir Golubić pozivaju građane da ukoliko se nalaze u samoizolaciji, im se jave putem Facebooka, a oni će u suradnji sa ostalim članovima i poštujući privatnost svakog sugrađana nastojati pomoći da vrijeme samoizolacije što bezbolnije prođe.

 

 

Gradsko i općinska društva Crvenog križa sljedećeg tjedna organiziraju 1. veliku akciju dobrovoljnog darivanja krvi na području otoka Ivanića.

Akcija će započeti u ponedjeljak, 23. ožujka u Kižu u Pučkom domu od 8 do 11 sati, te u Novoselcu u Vatrogasnom domu od 12.30 do 15.30 sati.

U utorak, 24. ožujka krv će se prikupljati u Kloštru Ivaniću u Pučkom domu od 8 do 11 sati, te u Graberju Ivaničkom u restoranu INA Naftaplina od 12.30 do 15 sati.

1. velika akcija završit će u srijedu, 25. ožujka u Ivanić Gradu u hotelu Crosco u Omladinskoj ulici od 8 do 16 sati.

Iz Gradskog društva Crvenog križa Ivanić Grad napominju da će darivanje krvi biti provedeno uz sve mjere predostrožnosti, a plan je prikupiti 290 doza krvi.

 

Gradska knjižnica Ivanić Grad s ciljem zaštite zdravlja svih građana, obavještava da od danas Knjižnica Kloštar Ivanić prestaje s radom do daljnjeg.

Za vrijeme provođenja mjera zaštite od korona virusa nema zakasnine za prekoračenje roka posudbe, te se sva posuđena građa automatski produžuje.

Iz knjižnice također podsjećaju i na mogućnost posudbe e-knjiga iz knjižnog fonda, te pozivaju na redovito praćenje obavijesti Stožera civilne zaštite, a Gradska knjižnica Ivanić-Grad će prilagoditi daljnje postupanje dnevnim uputama nadležnih tijela.

Podsjetimo, Knjižnica u Ivanić-Gradu zatvorena je od 9. ožujka zbog provedbe postupka revizije knjižničnog fonda.

 

Radi sprečavanja širenja koronavirusa, Knjižnica i čitaonica Križ od danas mijenja svoje radno vrijeme.
Knjižnica će s korisnicima raditi ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8,00 do 12,00 sati, a utorkom i četvrtkom za korisnike će biti zatvorena.

Privremeno radno vrijeme vrijedi do 31. ožujka, a daljnje odluke o radnom vremenu bit će pravovremeno objavljene.

Za sve dodatne informacije možete nazvati Knjižnicu i čitaonicu Križ na telefon 01/ 2824 464.

 

Iz Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske obavještavaju sve građane da sve informacije vezane uz korona virus COVID 19 možete dobiti pozivom na besplatni telefon 0800 999.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić