Broj 113 za informacije o korona virusu

Stožer civilne zaštite RH je danas prije podne na konferenciji za medije izvijestio o 12 novih pozitivnih bolesnika, a ukupno u Hrvatskoj 81, među kojima 8 liječnika, dok je više od 10.000 osoba pod mjerama samoizolacije.
Jutros od 7 sati je aktivan novi broj za informacije vezane uz korona virus: 113. Na novom broju 113 volonteri odgovaraju na pitanja pozivatelja o korona virusu kroz cijeli dan, od 0 do 24 sata, a broj 112 i dalje normalno prima sve žurne pozive od 0 do 24 sata.

Ravnatelj Hrvatskog Crvenog križa je pozvao darovatelje krvi, da kontaktiraju Crveni križ ili Zavod za transfuziju kako bi se informirali o darivanju krvi.

Crveni križ RH je pokrenuo telefone za psihosocijalnu podršku za sve građane koji osjećaju tjeskobu, a osobito one koji su u karanteni i samoizolaciji. Na području djelovanja Društva Crvenog križa Zagrebačke županije to je broj 099 470 2460.

Ravnatelj Crvenog križa je rekao i da su se brojni građani organizirali u pomoći susjedima, ali da trebamo biti oprezni u humanosti, pa su izdali letke s uputama za davatelje i primatelje pomoći. Kontakt među davateljima i primateljima pomoći ne smije biti blizak, razgovor ne smije trajati više od 5 minuta, ambalaža se mora baciti i ruke oprati. Moraju svi znati s kim su bili u kontaktu kako bi epidemiolozi mogli pratiti situaciju.

Danas se očekuje i predstavljanje posebnih mjera koje će se primjenjivati sljedećih 30 dana, a koje će bitno utjecati na sve, a posebno na starije osobe kao najugroženiju skupinu. Najavljeno je ograničavanje rada trgovina, zatvaranje kafića, restorana, teretana, dječjih radionica...

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić