Misa nedjeljom u programu Obiteljskog radija Ivanić

U skladu s najnovijim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva zdravstva, biskupi Hrvatske biskupske konferencije, donijeli su privremene mjere koje danas stupaju na snagu i traju do drugačije odluke.

Sve se mise, slavlja sakramenata, sakramentala, pučke pobožnosti, župna slavlja i sastanci otkazuju do daljnjega, kako unutar zatvorenih, tako i na otvorenim prostorima.

Biskupi vjernike u Hrvatskoj oslobađaju obveze sudjelovanja na nedjeljnoj i blagdanskoj misi. Upućuju vjernike da ovu obvezu zamjene molitvom, postom, dobrim djelima, molitvenim sudjelovanjem u prijenosu euharistijskoga i drugih slavlja, prenošenih putem radija, televizije i drugih elektroničkih sredstava. Tim povodom, Obiteljski radio Ivanić će od ove nedjelje u svom programu emitirati misu uživo iz Crkve sv. Petra apostola s početkom u 10 sati.

Za vrijeme trajanja epidemije, crkve mogu biti otvorene isključivo za osobnu molitvu zdravih vjernika koji su bez simptoma akutne plućne bolesti; u crkvi istodobno smije biti prisutno najviše deset osoba pazeći pritom da razmak između osoba bude barem 2 metra; a crkva otvorena za vjernike mora imati stalno otvorena vrata, uz mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja.

Sakramenti ispovijedi i bolesničkoga pomazanja ne mogu se slaviti do daljnjega, osim u smrtnoj pogibelji. Sprovodi su dopušten uz strogo pridržavanje zdravstvenih i sigurnosnih uputa mjerodavnih državnih institucija, te u prisutnosti najbliže rodbine, a mise za pokojne bit će održane nakon ukidanja ovih mjera.
Bolnički kapelani i svećenici koji pastoralno skrbe u staračkim domovima i drugim sličnim ustanovama trebaju slijediti upute spomenutih ustanova za prevenciju infekcija.

Nad/biskupijski, župni i drugi crkveni uredi te crkveni arhivi ostaju zatvoreni do daljnjega, a komunikacija se preporučuje isključivo telefonom ili elektroničkom poštom.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić