Izbor iz današnjih vijesti

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je 19. ožujka odluku kojom se nalaže da se na području cijele države, ograde i zatvore sva dječja igrališta.
Odluka je donesena s ciljem onemogućavanja međusobnog bliskog kontakta djece, a nadovezuje se na mjeru o socijalnom distanciranju koja nalaže izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje 2 metra u zatvorenom i 1 metra na otvorenom prostoru.

Grad Ivanić Grad priopćava da će poduzeti sve što je potrebno da se taj nalog provede na cijelom području Grada, uključujući i područje Sportskog parka Zelenjak. Roditelje pozivaju da upoznaju svoju djecu s razlozima zbog kojih će dječja igrališta privremeno biti zatvorena, te da ih sa svoje strane stalno upućuju da se pridržavaju propisane mjere.

 

Nastavno na jučerašnje odluke Vlade RH o obustavi rada svih trgovina i uslužnih djelatnosti koje nisu nužne na razdoblje od 30 dana, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je najavilo da će sve škole, vrtići i visoka učilišta zbog epidemije koronavirusa bit će zatvoreni i idućih 30 dana, počevši od jučer. Nastava će se i dalje odvijati na daljinu, putem online platforme, Hrvatske radio televizije i Sportske televizije.

Od jučer i svi nastavnici, učitelji, profesori i odgojitelji mogu raditi od kuće budući da je Vlada izmijenila i odluku o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu.

Prijašnja odluka obvezivala je zaposlenike u tim ustanovama da dolaze na radno mjesto, no budući da su sindikati tražili da se i njima omogući rad od kuće, Vlada je usvojila njihove zahtjeve.

Uzevši nove odluke u obzir, iz Ministarstva znanosti i obrazovanja priopćavaju da će prekid nastave u ustanovama biti produžen do 19. travnja.

 

Iz Općine Kloštar Ivanić priopćavaju da je zbog izvođenja radova na regionalnom vodoopskrbnom sustavu – dionica E-2, Vinogradska ulica kod kućnog broja 29 u Sobočanima zatvorena za promet od danas do utorka, 24. ožujka u vremenu od 7.00 do 16.00 sati.

Građane mole da u tom razdoblju koriste obilazne pravce u prometu.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić