Izbor iz današnjih vijesti

Poljoprivrednicima stiže izvještaj o plaćenim potporama

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju danas na kućne adrese šalje Obavijest o ostvarenim pravima za 2016. godinu svim poljoprivrednicima koji su podnijeli zahtjev za potpore u poljoprivredi za 2016. godinu, a koje su isplaćene u od studenog 2016. do srpnja 2017. godine.
U ovoj obavijesti navedene su sve potpore koje je poljoprivrednik zatražio na jedinstvenom zahtjevu, uz podatke o traženoj i utvrđenoj količini, odobrenom pravu te o konačnoj isplati.
Također su navedena eventualna umanjenja i naplaćene višegodišnje sankcije, osim iznosa koji su umanjeni temeljem poreznog duga ili dugovanja prema Agenciji za plaćanja.
U slučaju dodatnih upita poljoprivrednici se mogu javiti u centralni ured Agencije za plaćanja na telefon 01/6002-700; e-poštom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili u podružnicu u svojoj županiji preko web stranice Agencije za plaćanja u poljoprivredi.

EU potpora voćarima od 12. kolovoza
 
Voćari iz Hrvatske uključeni su u projekt izvanrednih mjera potpore proizvođačima voća i povrća koji je Europska komisija uvela kao odgovor na embargo Ruske Federacije za uvoz svježeg asortimana iz članica EU. Od starta ove interventne mjere 2014. godine RH se odlučila da će u isplatu ove potpore biti uključeni proizvođači mandarina i jabuka.

Europska komisija donijela Delegiranu uredbu Komisije EU o utvrđivanju privremenih izvanrednih mjera potpore proizvođačima određenog voća, koja je stupila na snagu 1. srpnja ove godine i primjenjuje se do datuma iskorištenja količine dodijeljene državi članici ili najkasnije do 30. lipnja 2018. godine.

Kako bi olakšalo provedbu ove mjere Ministarstvo poljoprivrede donijelo je Pravilnik o provedbi privremenih mjera potpore proizvođačima jabuka i mandarina za postupak povlačenja s tržišta za slobodnu distribuciju, objavljen u Narodnim novinama broj 77/17, koji stupa na snagu 12. kolovoza 2017. i kojim se osigurava provedba spomenute Delegirane Uredbe Komisije (EU).   
 
Izrađene su i Upute za proizvođače i Upute za primatelje proizvoda povučenih s tržišta koje će od 12. kolovoza 2017. biti objavljene na web stranici Ministarstva poljoprivrede.
 
Duhovna obnova

U  Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije, svetištu  Majke  Milosrđa u Kloštru Ivaniću, uoči blagdana Velike Gospe, od 12. do 14. kolovoza s početkom u 18,30 će se odvijati duhovna obnova pod vodstvom fra. Zdravka Lazića iz Zagreba, uz mise u 19 i euharistijsko klanjanje u 20 sati.
Na Veliku Gospu će mise će biti u 6,30, 7,30 i 9 sati. Svečanu  procesiju sa čudotvornim kipom Majke Milosrđa centrom Kloštra i središnju koncelebriranu hodočasničku misu s početkom u 11 sati u crkvenom dvorištu će predvoditi mons. Marko Semren, pomoćni banjalučki biskup. Od 15 sati će biti euharistijsko klanjanje u svetištu, u 16 sati hodočasnička misa, u 18 sati svečana procesija i večernja misa, a u 19,30 koncert duhovnih pjesama Franjevačke mladeži  i zbora mladih «Božje djelo».
Općina Kloštar Ivanić organizira kulturno-zabavni program na Trgu sv. Ivana, te će od 14  sati nastupiti KUD Kloštar, od 14,30 KUD Obreška, a od 16 sati na dalje će svirati Tamburaški sastav Fijaker iz Osijeka.
Za promet će biti zatvoren Trg sv. Ivana s prilaznim ulicama, uz blokadne   punktove na križanjima: Školske i Ulice Ivana Šveara, Zagrebačke i Ulice Ivana Šveara, Ulice sv. Marije i Ulice Milke Trnine, te Ulice kralja Tomislava i obilaznice. Parkiranje će biti osigurano kod groblja u Kloštru Ivaniću i uz prilazne ceste do punktova zatvaranja prometa.

Sport uz Dan Općine Križ

Sportska događanja u okviru obilježavanja Dana Općine Križ su započela su 29-tim memorijalnim nogometnim turnirom «Đenđeš, Pelinjak, Kosak, Kovačić, Belavić, Košutić», koji završava u subotu 12. kolovoza oko 22 sata.  
Memorijalni nogometni turnir «Petrlić, Ded, Hodak, Kos» će se igrati u Obedišću 19. i 20. kolovoza, a 26. kolovoza će na Česmi u Vezišću biti Županijsko natjecanje u lovu ribe na plovak u organizaciji ŠRU Šaran Križ.
Rukometni klub Sloga Križ za 2. rujna organizira 17. međunarodni memorijalni turnir Josipa Dominkuša u Školskoj sportskoj dvorani, a u Sporstkom parku u Križu će biti Općinsko vatrogasno natjecanje VZO Križ.      
Međunarodni rukometni turnir ŽRK Trnina, 2000. godište, te prijateljske utakmice mlađih godišta (2002., 2004., 2006., 2007. godište) igrat će se u nedjelju 3. rujna u Školskoj sportskoj dvorani u Križu.
Sportska događanja završavaju 10. rujna trodnevnim otvorenim Šaranskim kupom Općine Križ u organizaciji ŠRU Šaran Križ na ekonomskom ribnjaku Milka Trnina u Vezišću.

Kadetkinje otvorile EP porazom od Danske
 
Hrvatska rukometna ženska kadetska reprezentacija otvorila je svoje prvo veliko natjecanje porazom od Danske. Izabranice Gorana Bobića poražene su na startu Europskog prvenstva u Slovačkoj rezultatom 22:20 (poluvrijeme 11:12).

Igrale su borbeno i u prvom poluvremenu uspjele okrenuti rezultat i držati susret u neizvjesnosti veći dio drugog poluvremena, na kraju su se protivnice ipak bolje snašle i pobijedile. Najbolja u hrvatskim redovima bila je Lea Franušić sa 7 pogodaka. Od igračica Ivanića, Ana Malec je zabila 3 gola, Tina Barišić se borila u obrani, a Patricija Hren na golu.  
Kadetkinje večeras igraju drugo kolo s Mađarskom, koja je prije manje od mjesec dana osvojila Olimpijski festival europske mladeži u Györu. Sve utakmice se mogu pratiti putem live streama na EHF TV-u.
Istovremeno se u Tbilisiju u Gruziji igra Svjetsko rukometno prvenstvo za kadete, na kojem je u 2. kolu skupine C naša reprezentacija jučer poražena od Koreje 31:33. Treći protivnik im je Poljska.
Utakmice Svjetskog kadetskog prvenstva se mogu pratiti putem live streama na službenim web stranicama HandballGeo2017.zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić