Beba rođena u vozilu hitne medicine Zagrebačke županije

Jučer navečer tim hitne medicine Zagrebačke županije iz Ispostave Vrbovec upućen je na intervenciju kod trudnice kojoj je pukao vodenjak.

Ekipa hitne doznala je kako trudnica već dva tjedna kašlje, a u trenutku pregleda imala je i povišenu temperaturu. Epidemiološki nije bila u bliskom socijalnom kontaktu s osobama sumnjivima na COVID-19, a zadnji izlazak iz kuće je bio zbog redovne kontrole kod ginekologa.

Medicinski tim Zagrebačke županije krenuo je prema Kliničkoj bolnici Merkur, uz najavu da je porod u tijeku. Zdrava curica je rođena u 23:15 sati i to u vozilu hitne medicinske službe ispred same bolnice.

S obzirom na febrilitet i kašalj, majka je prebačena u poseban dio bolnice za pacijente sa sumnjom na COVID-19. S obzirom na hitnost intervencije ni tim Hitne medicine Zagrebačke županije nije bio obučen u zaštitna odijela te su nakon predaje majke i djeteta u dogovoru s epidemiologom u izolaciji čekali rezultate brisa.

Ipak na kraju lijepa vijest - majka je negativna na COVID-19, ona i beba se uspješno oporavljaju u KB Merkur, a tim hitne medicine Zagrebačke županije od sutra je ponovno u smjeni.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić