Izbor iz današnjih vijesti

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije danas do 11:00 sati je evidentirano 75 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana virusom COVID-19.
U odnosu na podatke od jučer, radi se o 10 osoba više.

Do sada je izliječeno 8 osoba, a preminula je jedna osoba 29. ožujka na području Velike Gorice.
Osam ispostava Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije obrađuju podatke za područja sjedišta ispostave i okolne općine. Podaci za Grad Sveta Nedelja se obrađuju u Ispostavi Samobor.

Po današnjim podacima najviše je oboljelih na području Velike Gorice, ukupno 20, uz jednu umrlu osobu. Slijedi područje Zaprešića sa 19 oboljelih, Sveta Nedelja sa 15 oboljelih i 7 izliječenih, zatim Dugo Selo s 10 oboljelih i jednom izliječenom osobom. Na području Ivanić-Grada su danas 4 oboljele osobe, što je za dvije osobe više nego jučer. Na području Sv. Ivana Zeline su 3 oboljele osobe, na području Samobora dvije, a područja Jastrebarskog i Vrbovca i dalje imaju po jednu oboljelu osobu.

Kako je objavila Općina Križ, dvije novooboljele osobe sa područja Ispostave Ivanić Grad sa područja su Općine Križ.

Pozivamo stanovnike Zagrebačke županije da poštuju upute Stožera civilne zaštite RH jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

.................

Zbog opasnosti od zaraze korona virusom, 27. sjednica Gradskog vijeća Ivanić-Grada održana je elektronskim putem jučer od 8 do 15 sati. Sudjelovalo je 16 vijećnika, a izostao je vijećnik Stjepan Klak.

Na dnevnom redu je bilo 11 prijedloga, od kojih je 10 prihvaćeno jednoglasno sa po 16 glasova, a gradski Program potpora poljoprivredi za ovu godinu s 15 glasova.

Za javnost je najzanimljivije, da su za vrijeme trajanja protuepidemijskih mjera, počevši od 16. ožujka, roditelji polaznika Dječjeg vrtića Ivanić-Grad oslobođeni sudjelovanja u ekonomskoj cijeni Dječjeg vrtića Ivanić-Grad, sve do ponovnog otvaranja vrtića. Također je Gradsko vijeće odlučilo, da za vrijeme trajanja protuepidemijskim mjera od 16. ožujka Grad Ivanić-Grad i dalje financira rad privatnog Dječjeg vrtića RODA sa 1.370 kuna po polazniku, uz uvjet da ne bude otpuštanja zaposlenih. Na isti način Grad za vrijeme epidemije financira i gradski vrtić.

Nadalje su donesene odluke: o izmjenama i dopunama Statuta Grada Ivanić-Grada, o izmjenama Poslovnika Gradskog vijeća Grada Ivanić-Grada, o izmjenama Odluke o raspoređivanju sredstava iz Proračuna za redovito financiranje političkih stranaka i nezavisnih vijećnika zastupljenih u Gradskom vijeću za ovu godinu, o ispravljanju pogrešaka u drugim i trećim izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Grada, o prijenosu vlasništva nad opremom za rad Visokoj školi Ivanić-Grad, o dopuni Odluke o zakupu poslovnih prostora i korištenju drugih prostora u vlasništvu Grada, o davanju suglasnosti na ishođenje bankarske garancije Vatrogasnoj postrojbi radi sudjelovanja u natječaju za poslove u INA-i, te o dodjeli obavljanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Grada Ivakopu radi sudjelovanja u natječaju resornog ministarstva.

U okviru priprema za sjednicu, vijećnici su imali rok do ponedjeljka u 10 sati dostaviti pitanja i prijedloge gradonačelniku i Gradskom vijeću za točku „razno“, ali nije bilo pitanja ni prijedloga.

Vijećnicima je dostavljen i prijedlog gradskih mjera za pomoć gospodarstvu, o kojem se mogu izjašnjavati i davati svoje prijedloge do sjednice gradskog odbora za gospodarstvo, čiji će članovi idućeg tjedna utvrditi konačni prijedlog za novu sjednicu Gradskog.

................

Iz Vulinčeve ulice u Ivanić-Gradu nas je zvala slušateljica, koja je noćas između 23.00 i 24.00 sata registrirala prolazak specijalnog vozila, malog zelenog, za koje je mislila da nečim prska ulicu.
Upitali smo direktora Komunalnog centra Ivanić-Grad Marija Mikulića, koji nam je pojasnio da se ne radi ni o kakvom prskanju, već o strojnom metenju ulica od sipine.

Također nas je informirao, da su klupe iz gradskog parka privremeno uklonjene radi održavanja, kako bi ih zaposlenici Komunalnog centra prebrusili i prebojali, a potom osvježene vratili u park.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić