Virtualne zelene tržnice

Obzirom da trenutna situacija onemogućava rad zelene tržnice, Grad Ivanić-Grad pokrenuo je virtualnu gradsku tržnicu “E-Maznica”.

Pozvani su svi zainteresirani OPG-ovi i proizvođači domaćih proizvoda s područja Grada Ivanić-Grada, (voće, povrće, žitarice, flanci, cvijeće, med, suhomesnati proizvodi, mliječni proizvodi...) da se jave u inbox gradske Facebook stranice ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

U prijavi je potrebno navesti ime i prezime ili naziv OPG-a, adresa, kontakt telefon/mob, popis proizvoda koje prodajete sa navedenim cijenama, fotografije proizvoda i mogućnost dostave DA/NE
Otvorili smo novu Facebook grupu "e-Maznica - digitalna tržnica Ivanić-Grad" koja će se popunjavati kako će podaci stizati.

Još jednom apeliramo da se prilikom prodaje proizvoda držite svi propisanih mjera.
https://www.facebook.com/groups/eMaznica/

.............

U Općini Križ je početkom godine pokrenuta inicijativna za formiranje kratkog opskrbnog lanca lokalnih proizvoda, a u izvanrednoj situaciji zbog epidemije, online trgovina postala je slamka spasa i u mnogim slučajevima jedina mogućnost nabavke proizvoda malih poljoprivrednih proizvođača, OPG-ova.

Iz Općine Križ poručuju: Ostajemo doma, ali možemo okupiti proizvođače svježeg voća i povraća te ostalih proizvoda OPG-ova, ONLINE ako se pokaže dovoljan interes poljoprivrednih proizvođača. Pozvali su male lokalne proizvođače da iskažu interes za online prodaju uz dostavu na kućne adrese kupaca prijavom na telefon broj: 2831 519 ili mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.do zaključno ponedjeljka 6. travnja.

Online uz dostavu koju organiziraju sami, mali proizvođači mogu ponuditi: povrće, med, vino, džemove, sir, vrhnje, jaja i ostale proizvode. Prijave ponuditelja se primaju i putem online ankete preko internetske stranice Općine Križ.

Za početak, cilj je uz podršku Općine Križ stvoriti popis proizvođača, OPG-ova, s kontaktnima radi dogovora kupca i prodavatelja te listom proizvoda koji su u ponudi. Svaki mali proizvođač može besplatno ponuditi svoje proizvode pod uvjetom da su kvalitetni i po svim normama ispravni za konzumaciju.

Dostava svježih domaćih namirnica i drugih proizvoda od malih proizvođača do vrata kupaca mora se provoditi u skladu s propisanim mjera zaštite od virusa COVID-19. Dostavljači moraju koristiti zaštitne maske i rukavice, kao i kupci prilikom preuzimanja robe. Mjere opreza podrazumijevaju i socijalnu distancu od minimalno metar udaljenosti, nezadržavanje na javnim površinama i valjane propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta.

Općina Križ unaprijed se odriče svake odgovornosti vezane uz kupnju i prodaju proizvoda, njihovu kvalitetu i cijenu te u ovom projektu sudjeluje isključivo kao veza između proizvođača i kupaca.
Kupci i proizvođači preuzimaju odgovornost za dogovor, kupovinu i preuzimanje robe.

................

 Općina Kloštar Ivanić poziva stanovnike sa svog područja, kao i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, da se registriraju na digitalnu tržnicu E-plac. Poveznica za digitalnu tržnicu nalazi se na općinskoj internetskoj stranici.

ePlac nova je i jedinstvena tržišna platforma namijenjena za poticanje proizvodnje i prodaje lokalnih poljoprivrednih proizvođača bilo oni OPG-i, obrti, poduzeća, zadruge ili udruge, te kontroliranu kupnju domaćih proizvoda.

Također se proizvođači, ako žele, mogu prema željama i interesima, grupirati u interesne prodajne ili proizvodne skupine s kojima mogu kvalitetnije zadovoljiti i najzahtjevnija tržišta. Kupci će putem platforme dobiti direktnu komunikaciju s proizvođačima, te će se moći uvjeriti u njihovu kvalitetu, količinu proizvoda i vrijeme isporuke.
Kupci mogu kupovati i komunicirati s proizvođačima sa svih područja bez obzira odakle su i s time se povećavaju i konkurentnost i optimalna cijena za kvalitetu, ali i brendiranje samih pojedinih proizvođača i proizvoda.

Iz Općine Kloštar Ivanić pozivaju građane da ukoliko imaju problema sa registracijom, ili im je potreban savjet ili pomoć, mogu se javiti na e-poštu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili kontakt telefon: 01/2823-154.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić