Prijedlog mjera Grada Ivanić- Grada za pomoć građanima i gospodarstvenicima

Na 27. sjednici Gradskog vijeća Ivanić-Grada održanoj elektroničkim putem vijećnicima je dostavljen i prijedlog gradskih mjera za pomoć građanima i poslovnim subjektima radi ublažavanja posljedica pandemije korona virusa.

U nacrt Odluke uvrštene su sljedeće mjere:

  • Predlaže se ukidanje sudjelovanja roditelja u cijeni redovitog programa Dječjeg vrtića Ivanić-Grad od 16. ožujka pa sve do uspostave ponovnog rada.
  • Dječji vrtić „ Roda „ ostvaruje pravo na puni iznos dosadašnjeg sufinanciranja programa uz uvjet da se u ustanovi zadrži broj zaposlenih koji je bio i prije nastupanja mjere obustave rada.
  • Obustavljaju se postupci prisilne naplate potraživanja proračunskih prihoda Grada Ivanić-Grada u narednom razdoblju od 3 mjeseca, osim u slučajevima zastare potraživanja, te poštivanja zakonskih rokova prijave potraživanja u stečajni i predstečajni postupak.
  • Odobrava se odgoda plaćanja komunalne naknade i komunalnog doprinosa za ožujak, travanj i svibanj svim fizičkim osobama i pravnim osobama kojima je obustavljen rad sukladno odredbama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.
  • Također, prekida se naplaćivanje zakupnina za poslovne prostore u vlasništvu Grada kao i poreza na korištenje javnih površina za sve pravne osobe kojima je obustavljen rad.

Posebnom odlukom Gradskog vijeća Grada Ivanić-Grada osnovat će se Fond za pomoć građanima i poduzetnicima pogođenima Odlukom o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja od 19. ožujka ove godine. Iznosi potpora, kao i kriteriji raspodjele bit će naknadno uređeni i objavljeni.

Vijećnici će se o nacrtu Odluke moći izjašnjavati i davati svoje prijedloge do sjednice gradskog odbora za gospodarstvo, čiji će članovi idućeg tjedna utvrditi konačni prijedlog mjera za novu sjednicu Gradskog vijeća.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić