Izbor iz današnjih vijesti

Počinju radovi na odlagalištu Tarno


Nakon provedenog postupka javne nabave te sklopljenih ugovora o građenju i nadzorima na odlagalištu neopasnog otpada Tarno, započinju radovi na drugoj fazi prve etape njegove sanacije.
Ova faza sanacije obuhvaća pripremne radove na izgradnji temeljnog brtvenog sustava buduće plohe 6 s pratećim objektima i sustavima. Ukupna vrijednost investicije iznosi 950.548 kn bez PDV-a, od čega 60% sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ostalo sufinanciraju suvlasnici prema udjelu u vlasništvu Ivakopa. Grad Ivanić-Grad radove će sufinancirati sa 190.109 kn, Općina Križ 114.065 kn, a Općina Kloštar Ivanić 76.043 kn.
Otkako je uvedena primarna selekcija otpada na kućnom pragu, prosječna količina komunalnog otpada koji se odlaže kontinuirano opada, pa trenutna količina komunalnog otpada koji se godišnje zbrine iznosi oko 5.000 tona. Dodjelom besplatnih kompostera u sklopu kampanje Kompostiranje u vlastitom vrtu i otvaranjem reciklažnih dvorišta u Općini Kloštar Ivanić i Križ te u budućem razdoblju i u Gradu Ivanić Gradu, Ivakop očekuje da će se prosječna količina koja se zbrinjava dodatno smanjiti.
Ukupni kapacitet odlagališta Tarno je 165.000 m3 na 6 ploha. Plohe 1–4 su popunjene i na njima je do sada odloženo 130.000 tona otpada. Trenutno je u eksploataciji ploha 5 čiji preostali kapacitet iznosi oko 2.500 tona.
Izgradnjom plohe 6 će se dobiti dodatnih 25.000 m3 prostora za odlaganje za oko 20.000 tona otpada. To je prijelazno rješenje do izgradnje budućeg Centra za gospodarenje otpadom, što je predviđeno Planom gospodarenja otpadom Republike Hrvatske u razdoblju 2017–2022. godine.

Policijsko izvješće

U protekla 24 sata su policijski službenici PP Ivanić-Grad zaprimili 7 dojava  građana; između ostaloga, kazneno djelo krađe u Graberju Ivanićkom, nasilničko ponašanje u obitelji i pokušaj suicida trovanjem
tabletama u Obedišću, neovlašteno posjedovanje manje količine opojne droge marihuane na području Ivanić-Grada i
nalet osobnog vozila na divljač (divlju svinju) u Soboćanima.

Kadetsko rukometno EP i SP

Hrvatska rukometna ženska kadetska reprezentacija je u drugom kolu skupine B Europskog prvenstva u Slovačkoj u veoma neizvjesnom susretu izgubila 22:21 (12:10) od reprezentacije Mađarske.

Izabranice Gorana Bobića odigrale su sjajnu utakmicu u kojoj je ponovo u završnici nedostajalo koncentracije i iskustva, pošto im je ovo prvo veliko natjecanje. Vratarka Katarina Borac je obranila čak 16 šuteva, Tena Petika zabila 8 golova, a igračice Ivanića 3 gola; Tina Barišić 2 i Ana Malec jednoga.
Hrvatske kadetkinje će posljednji susret u skupini B igrati u nedjelju 13. kolovoza protiv Crne Gore u 19:30. Iako više nemaju šansu za prolazak u glavnu fazu natjecanja, pobjeda protiv Crne Gore bi im donijela važna dva boda za prijenos u novu skupinu, kroz koju će razigravati za plasman od 9. do 16. mjesta.

Hrvatska rukometna muška kadetska reprezentacija je u 3. kolu skupine C Svjetskog prvenstva u Tbilisiju u nevjerojatnoj je utakmici nadoknadila rezultatski minus od deset pogodaka i pobijedila Poljsku 33:28. Iduća utakmica Hrvatske na rasporedu je u nedjelju 13. kolovoza, protiv Brazila s početkom u 16 sati.

Linkovi za izravno praćenje utakmica se mogu naći na hrs.hr/reprezentacije/ kadeti i kadetkinje.

ŽRK Lokomotiva na pripremama u Ivaniću, trening utakmica s Ivanićankama

Ovih dana je na pripremama u Ivanić-Gradu jedna od najboljih hrvatskih rukometnih ekipa u povijesti, zagrebačka Lokomotiva. U protekloj sezoni su „lokosice“ osvojile prestižni Challenge Cup i zauzele drugo mjesto u Prvoj ligi s istim brojem bodova kao prvoplasirana Podravka Vegeta (50).

Jučer poslije podne je u dvorani Žeravinec odigrana trening utakmica između Lokomotive i Ivanića, čije rukometašice su novakinje u Prvoj ligi.

Ekipa Ivanića je tek u prvoj fazi priprema i još nije kompletna zbog nastupa triju igračica na kadetskom Prvenstvu Europe, dok se Katarina Mrazović tek vratila sa juniorskog, a nadaju se i pojačanjima, pa Lokomotiva nije imala problema pobijediti, ocijenio je trener Igor Abramović. Rukometašice Ivanića će cijele pripreme odraditi kod kuće, a u prvom kolu Prve lige im 16. rujna dolazi Split 2010.

Lokomotiva ostaje u Hotelu Sport do 14. kolovoza, zatim putuje na turnir u Češku, 26. i 27. kolovoza na turnir u Koprivnicu, a 1. i 2. rujna im u Zagreb dolazi mađarski Vasas. U prvom kolu novog prvenstva 16. rujna im u goste dolazi ekipa Sesvete-Agroproteinka.
 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić