Izbor iz današnjih vijesti

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do srijede 08.04. do 11:00 sati evidentirano je 95 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o 4 osobe više. Do sada je izliječeno 11 osoba, a dvije su preminule.

Broj oboljelih prema Ispostavama Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

tablica6

Napominjemo brojevi u tablici se odnose na ispostave Zavoda koji obrađuju podatke ZA GRAD I OKOLNE OPĆINE!

...............

 Zaposlenici Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije d.o.o. do daljnjega neće očitavati vodomjere zbog opasnosti od zaraze koronavirusom.

Iz Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije obavještavaju, da je prema rasporedu očitavanja brojila, sada na redu područje Ivanić-Grada, pa pozivaju korisnike koji to žele, da sami očitaju svoje vodomjere i očitana stanja dojave do 15.travnja na jedan od 3 moguća načina:
- telefonom u Poslovnu jedinicu Ivanić-Grad na broj 01/4095-130
- ili elektroničkom poštom na jednu od 3 adrese:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Treći način je u obrazac na web stranici Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije upisati očitano stanje vodomjera i e-mail adresu potrošača, na koju će mu tvrtka poslati račun za vodu.

Onim korisnicima koji ne dostave novo stanje brojila, VIO Zagrebačke županije će potrošnju vode fakturirati prema prosječnoj potrošnji iz 2019.godine sve
do trenutka kad se stvore uvjeti za očitavanje stvarne potrošnje.

................

Jučer i danas nas je zvalo više slušateljica i slušatelja s upitima, hoće li biti isplata uskrsnica za umirovljenike.
Gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš je odgovorio, da ove godine, na žalost, neće. Citiramo gradonačelnikov odgovor:
„Obzirom na iznimno tešku situaciju u proračunskim prihodima i nužnu pomoć gospodarstvu te očekivano drastično rezanje svih rashoda, uključujući i plaće, Grad će ove godine osigurati samo sredstva za uskršnje pakete najpotrebitijima preko društva Crvenog križa. Na žalost, nismo u mogućnosti, kao što je to bilo proteklih godina, isplatiti uskrsnice umirovljenicima s našeg područja, za što će nadamo se, a obzirom na novonastalu situaciju u vezi koronavirusa, naši umirovljenici imati puno razumijevanja.“

...................

Općina Kloštar Ivanić osigurala je i ove godine 14.700 kuna za uskrsne poklon pakete za 105 osoba sa svog područja koje spadaju u 4 najranjivije skupine. Podjela je, kao što je uobičajeno, povjerena volonterima Crvenog križa.
Uskrsne poklon pakete dobit će 9 osoba u socijalnoj potrebi, 22. djece iz obitelji u socijalnoj potrebi, 49 invalidnih osoba te 25 starijih od 90 godina.

Ove godine zbog situacije s korona virusom i provođenja mjera zaštite od širenja zaraze, općinski načelnik Željko Filipović se neće priključiti volonterima Crvenog križa u obilasku potrebitih sugrađana.

...............

Djeca Dječjeg vrtića Križ u objektima Križ i Novoselec su prije mjesec dana, kad se još nije znalo da će zbog epidemije morati biti kod kuće, izradila velike pisanice, uz pomoć svojih odgojiteljica, namijenjene za javni prostor.

Uskrsna pisanica objekta Križ postavljena je u centru Križa, a djeca su birala motive kućica, kojima je ukrašeno jaje, uz pomoć Udruge Ženske ruke.

U centru Novoselca postavljena je pisanica koju su uredili djeca i odgojiteljice objekta Novoselec.
Na više lokacija u centru Ivanić-Grada su zaposlenici Komunalnog centra Ivanić-Grad postavili velike pisanice, koje su ranijih godina obojile članice udruge Žaba.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić