Izbor iz današnjih vijesti

Prema najnovijim podacima koje je nacionalni Stožer civilne zaštite iznio na današnjoj konferenciji za medije, u Hrvatskoj je potvrđena 1.741 osoba zaražena koronavirusom, što je 37 više nego jučer.
U samoizolaciji nalazi se 15.059 osoba, 473 osobe su ozdravile, a 34 preminule. Trenutno se na respiratoru nalazi 31 osoba.

U posljednja 24 sata obavljeno je 897 testiranja, a sveukupno 19.256.
Budući da se bliži mjesec dana od kada su na snagu stupile mjere nacionalnog stožera o obustavi javnog prijevoza i nastave u obrazovnim ustanovama, uvođenja socijalnog distanciranja i reguliranja rada trgovina, ministar Božinović je na novinarsko pitanje razmišlja li stožer o ublažavanju ili ukidanju određenih mjera odgovorio da još nije trenutak za njihovo ukidanje.

Naglasio je da stožer na dnevnoj bazi analizira situaciju i da su svjesni posljedica epidemije na gospodarstvo, no svako popuštanje znači i povećanje broja oboljelih. Iako je u Hrvatskoj stanje i dalje zadovoljavajuće i spriječen je eksponencijalni rast novooboljelih, Stožer je istaknuo da je potreban kontinuitet smanjenja broja novooboljelih od 5 do 7 dana da bi se išlo na ublažavanje mjera.

Isto tako, budući da se bliži 19. travnja, tj. vremenski rok do kojeg su mjere određene, stožer je izvijestio da će rok vjerojatno biti produžen, no još nije sigurno na koje vremensko razdoblje.

...............

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do srijede, 15.04.2020. do 11:00 sati evidentirano je 116 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o četiri osobe više. Do sada je izliječeno 17 osoba, a tri su preminule.

Gradsko vijeće Grada Ivanić- Grada na posljednjoj je elektroničkoj sjednici donijelo Program potpora poljoprivredi za 2020. godinu.

.............

Ovim Programom utvrđene su aktivnosti u poljoprivredi za koje će Grad Ivanić-Grad u ovoj godini dodjeljivati potpore male vrijednosti te kriteriji i postupak dodjele bespovratnih novčanih sredstava iz gradskog proračuna.
Potpore su predviđene za ulaganja u materijalnu ili nematerijalnu imovinu na poljoprivrednim gospodarstvima, za plaćanje premije osiguranja, edukaciju i stručno osposobljavanje, za financiranje poljoprivrednih zadruga, te za izradu dokumentacije za prijavu na EU fondove.

Za ovu godinu osigurano je 680.000 kuna, a korisnici mjera mogu biti poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava koja imaju proizvodne kapacitete na području Grada i nemaju nepodmirenih obveza prema Gradu Ivanić-Gradu.

Od ulaganja u imovinu, 50.000 kuna predviđeno je za kupnju višegodišnjeg certificiranog sadnog materijala, 100.000 za građenje ili rekonstrukciju putne mreže unutar gospodarstva, 200.000 za kupnju mehanizacije za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, te po 50.000 kuna za kupnju ograde za životinje i podizanje protugradnih mreža.

Za plaćanje premije osiguranja izdvojeno je 100.000 kuna, edukaciju i stručno osposobljavanje 30.000, za financiranje poljoprivrednih zadruga 50.000, a za izradu dokumentacije za prijavu na fondove Europske Unije osigurano je 50.000 kuna.

Zahtjevi za potpore iz javnog natječaja podnose se na propisanim obrascima s potrebnom dokumentacijom najkasnije do 02. studenog ili do utroška proračunskih sredstava.
Postupak obrade podnesenih zahtjeva provodi Povjerenstvo za potpore, a zahtjevi se rješavaju prema redoslijedu prispijeća.

..............

Iz Općine Kloštar Ivanić te Crvenog križa Ivanić-Grad i općinskog društva Kloštra Ivanića obaviještavaju građane u socijalno zaštitnoj potrebi, djecu čiji su roditelji u socijalnoj potrebi, osobe s invaliditetom i starije osobe od 90 godina s područja Općine Kloštar Ivanić da će ih od 16.-20. travnja posjetiti djelatnici i volonteri Crvenog križa i uručiti im proljetne poklon pakete.

Paketi su pripremljeni za 105 osoba iz spomenutih kategorija, za što je Općina Kloštar Ivanić izdvojila 14.700 kuna.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić