Izbor iz današnjih vijesti

Nacionalni Stožer civilne zaštite danas je na konferenciji za medije objavio da je u Hrvatskoj evidentirana 1791 osoba zaražena koronavirusom, što je za 50 više u posljednja 24 sata. 529 osoba je ozdravilo, dok su 372-e i dalje na bolničkom liječenju. Prema današnjim podacima, 31 osoba je na respiratoru.

Sveukupno je dosad u Hrvatskoj od COVID-a 19 preminulo 35 osoba.

U posljednja 24 sata provedeno je 901 testiranje, a sveukupno 20.157.

Budući da je posljednjih nekoliko dana uočen veći prodor zaraze koronavirusom u domove za starije i nemoćne, Nacionalni stožer je najavio da će tijekom dana donijeti odluku o formiranju timova u županijskim stožerima koji će vršiti uvid u to kako se u domovima provode mjere koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Timove će koordinirati epidemiolozi, a u njima će biti sanitarni inspektor, socijalni radnik i djelatnik ministarstva unutarnjih poslova, koji će izvješća dostavljati nacionalnom stožeru na uvid.

Zbog činjenice da neke županije posljednjih nekoliko dana ne broje niti jednu novooboljelu osobu, stožer je istaknuo da razmatra decentralizaciju odlučivanja o popuštanju mjera na županijske stožere, u onim županijama koje imaju povoljnu epidemiološku sliku.

.............

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do četvrtka, 16. travnja do 11:00 sati evidentirano je 118 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o dvije osobe više. Do sada je izliječeno 17 osoba, a tri su preminule.

tablica7

..................

Tijekom uskrsne potrage koja je trajala od 3.do 13. travnja na facebook stranicu gradske turističke zajednice stigle su 24 prijave pisanica, među kojima su građani pritiskom na oznaku «sviđa mi se» odabrali 5 naljepših.

Pisanice s najviše lajkova raznim tehnikama ukrašavanja su izradili
Danien Leon i Dinalia Mihaela Pendelić, Ana Vrbanac, Sandra Kunštović, Lea Mareković i Klara Alić, te su nagrađeni poklon vrećicama i slatkišima.

Iz turističke zajednice ovim putem zahvaljuju svima koji su sudjelovali u potrazi i poslali fotografije pisanica, kao i onima
koji su svojim lajkom pomogli u izboru najuspješnijih.
Također su najavili da uskoro kreću s novim e- potragama i to za izbor e_ razglednice, e_vodiča s fotografijama našeg grada, detalja prirode, manifestacija, hrane ili pića.

..................

Hrvatski rukometni savez (HRS) je primio obavijest Središnjeg državnog ureda za šport, da će u petak 17. travnja Hrvatski sabor odlučivati o mjerama za zaštitu sporta i o izmjenama Zakona o športu, koje je prošlog tjedna prihvatila Vlada RH.

Očekuje se i odluka Europske rukometne federacije (EHF) o statusu europskih liga za sljedeću sezonu.

Budući da su rukometna natjecanja u Hrvatskoj obustavljena do 15. travnja, smatraju se obustavljenima i dalje, sve do donošenja nove odluke HRS-a temeljem spomenutih dokumenata viših instanci, priopćio je Hrvatski rukometni savez.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić