Općinsko vijeće Kloštra Ivanića izglasalo mjere pomoći gospodarstvu i građanima

Prošlog tjedna je elektroničkim putem održana 23. sjednica Općinskog vijeća Općine Kloštar Ivanić. Sjednici se odazvalo 12 vijećnika, a svih 9 točaka dnevnog reda su usvojene.

Uz redovne izvještaje o radu Općinskog načelnika, izvršenju Proračuna i Programa javnih potreba, vijećnici su izglasali mjere pomoći gospodarstvu i građanima za vrijeme epidemije Covid 19.

Roditeljima se ukida naplata usluga Dječjeg vrtića Kloštar Ivanić za vrijeme kada je vrtić zatvoren. Prekinuta je i naplata komunalne naknade za građevinska zemljišta i poslovne prostore za djelatnosti kojima je obustavljen rad.
Neće se naplaćivati zakupnina poslovnih prostora za pravne osobe koje ne rade za vrijeme epidemije, dok je pravnim osobama koje rade zakupnina snižena za 50%.

Sve ovrhe obustavljene su do 30. rujna, a udrugama koje nisu u mogućnosti djelovati prekida se isplata sredstava dok ne krenu s redovnim aktivnostima iz svojih programa. Iznimke ovoj Odluci su vatrogasci i Crveni Križ.
Također, predsjednik Općinskog vijeća i svi vijećnici odrekli su se svojih naknada iduća tri mjeseca.
Izmijenjena je i Odluka o financiranju rada političkih stranaka i članova vijeća iz općinskog proračuna koje je svedeno na minimalnih 2000 kuna na godišnjoj razini.

U posljednjoj točki donesen je i Zaključak kojim je općinski načelnik Željko Posilović ovlašten zatražiti Ministarstvo obrazovanja i Zagrebačku županiju organiziranje uvjeta za održavanje jednosmjenske nastave u Osnovnoj školi braće Radića zbog smanjivanja troškova rada i omogućavanja učenicima što kvalitetnije nastave.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić