Izbor iz današnjih vijesti

Nacionalni stožer civilne zaštite danas je potvrdio 15 novooboljelih osoba koronavirusom. U Hrvatskoj su dosad potvrđene 2062 oboljele osobe, a 1288 ih se oporavilo. Preminulo je 67 osoba, 4 više u posljednja 24 sata.

269 osoba i dalje je na bolničkom liječenju, od kojih 19 na respiratoru.

Sveukupno je u Hrvatskoj do danas obavljeno 34.476 testiranja.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak danas je na konferenciji za medije najavio da se sutra mogu očekivati detaljne upute za drugu fazu popuštanja mjera, uključujući i upute za ponovno omogućavanje rada vrtića i škola koje je predviđeno od 11. svibnja.

Što se tiče održavanja misa koje je najavljeno od 2. svibnja, Capak je istaknuo da će se u Crkvama svakako morati poštivati pravilo socijalnog distanciranja, a o detaljima se još razgovara sa Hrvatskom biskupskom konferencijom.

Vezano uz e-propusnice, Nacionalni stožer civilne zaštite je odbio zahtjev Krapinsko - zagorske županije o ukidanju e-propusnica prema Zagrebačkoj županiji, a načelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović najavio je da će Stožer oko 11. svibnja, razmotriti ukidanje sustava e-Propusnica za područje čitave Hrvatske.

...................

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području županije je do srijede u 11:00 sati evidentirano 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.
U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da u posljednjih 24 sata nema novooboljelih na području Zagrebačke županije, ali je 8 osoba više izliječeno, od kojih je jedna s područja ispostave Ivanić- Grad.
Do sada je ukupno izliječeno 58 osoba, a tri su preminule.

.................

Stožer civilne zaštite Općine Križ danas je donio Odluku o prodaji sezonskih poljoprivrednih proizvoda u Križu.
Sukladno odluci, sutra će na prodajnom prostoru u parku u Križu započela sezonska prodaja cvjetnih i povrtnih presadnica te poljoprivrednih proizvoda na pokretnim štandovima.
Prodajni plato bit će otvoren sutra i u subotu, 2.svibnja od 7 do 12 sati, a građani će od sljedećeg tjedna kupnju sezonskih proizvoda moći obavljati svakim radnim danom, uključujući i subotu u prijepodnevnim satima, od 7 do podneva.
Djelatnici Poduzetničke zone Križ davati će upute i provoditi nadzor nad primjenom propisanih epidemioloških mjera, kako prodavača, tako i kupaca.

Poljoprivrednici koji žele koristiti javnu površinu za plasman svojih proizvoda dužni su zatražiti odobrenje i to putem pisanog zahtjeva s naznačenom površinom, vremenom i svrhom korištenja, te ga uputiti na adresu Općine Križ, ili e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 01/2831-518.

..................

28. sjednica Gradskog vijeća Grada Ivanić- Grada bit će sukladno uputama Ministarstva uprave održana elektroničkim putem u četvrtak 30. travnja u vremenu od 08.00 – 15.00 sati.

Najvažnija točka dnevnog reda je donošenje Odluke o pomoći građanima i gospodarskim objektima radi ublažavanja posljednica pandemije uzrokovane korona virusom.

Kako bi se glasalo o potrebnim mjerama vijećnici će trebati donijeti i dopune Odluka o komunalnoj naknadi, zakupu prostora u vlasništvu Grada, te o financiranju Dječjeg vrtića Roda.
Razmotrit će se i prijedlog povećanja temeljnog kapitala trgovačkog društva Ivaplin, te davanje suglasnosti Razvojnoj agenciji IGRA za preuzimanje suvenirnice Centra za posjetitelje od gradske turističke zajednice.

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice su i razmatranje Izvješća o izvršenju Plana gospodarenja otpadom za 2019. godinu, polugodišnje izvješće o radu gradonačelnika, kao i Odluke o odricanju članova Gradskog vijeća i radnih tijela od prava na naknadu za obavljanje dužnosti u tijelima Grada Ivanić- Grada za mjesec travanj.
Vijećnici su i ovoga puta na svoje e-mail adrese dobili materijale i obrasce s uputama za glasovanje, uz određeni rok za postavljanje eventualnih pitanja vezanih uz predložene točke.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić