Izbor iz današnjih vijesti

Nacionalni Stožer civilne zaštite danas je objavio kako je u posljednja 24 sata 6 novooboljelih od koronavirusa, odnosno od početka epidemije u Hrvatskoj je zaraženo 2125 osoba.

Jedna ženska osoba (49' godište) je preminula u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu, čime se ukupan broj preminulih popeo na 86.
195 pacijenata je još uvijek na bolničkom liječenju od kojih je 13 na respiratoru. 1641 osoba se oporavila.

Ministar Božinović izjavio je kako će 3. faza popuštanja mjera ići prema planu, te najavio donošenje Odluke kojom će biti dopušten rad autoškolama , dok će se izvan snage staviti Odluka o karanteni i kućnoj izolaciji za vozače kamiona u međunarodnom transportu.

Također, Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je dopunu preporuka za rad ugostiteljskih objekata kojima se od ponedjeljka 11. svibnja dopušta i rad objekata bez terasa uz pridržavanje strogih mjera koje se tiču higijene, redovne dezinfekcije i poštivanja razmaka između gostiju.

...................

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije je do četvrtka, 7. svibnja do 11:00 sati evidentirano 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije devet dana za redom nema novooboljelih, a tri su osobe više izliječene. Do sada su ukupno izliječene 92 osobe, a četiri su preminule.

tablica15

.................

Gradonačelnik Javor Bojan Leš odobrava ugostiteljskim objektima koji imaju postavljene ugostiteljske terase na javnim površinama Grada Ivanić-Grada besplatno proširenje terasa radi prilagođavanja rada epidemiološkim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Ugostiteljima će se dozvoliti proširenje terasa ako se time ne ometa sigurnost prometa, mogućnost kretanja osoba s posebnim potrebama i prometovanje hitnih službi, i to za razdoblje do ukidanja ograničenja od strane državnog stožera civilne zaštite.

Procjenu mogućnosti proširenja terase i rješenje za korištenje javne površine će, temeljem uvida na terenu u obilasku svakog podnositelja zahtjeva, donositi Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, prostorno planiranje, gospodarstvo i poljoprivredu Grada Ivanić-Grada.

Zahtjev za proširenje ugostiteljskih terasa na javne površine podnosi se komunalnom redaru Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno planiranje, gospodarstvo i poljoprivredu elektroničkom poštom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Dodatne informacije mogu se dobiti telefon 2831 380.

......................

Tajnik Središnjeg državnog ureda za šport, Tomislav Družak održao je sastanak s predstavnicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo na kojem su predloženi datumi za mjere popuštanja u sektoru sporta.
Mjere popuštanja koje se tiču trenažnih procesa odnose na razdoblje od sljedeća dva tjedna, dok se mogućnost održavanja natjecanja predviđa za kraj svibnja i početak lipnja.

Hrvatski nogometni savez sukladno tome je donio Odluku kojom bi se nogometna sezona nastavila 30. i 31. svibnja utakmicama polufinala Hrvatskog kupa, dok bi tjedan dana kasnije, 6. lipnja, bilo nastavljeno natjecanje u Prvoj ligi.
Sve utakmice bile bi odigrane bez prisustva gledatelja, a HNS će, sukladno preporukama HZJZ-a, donijeti obvezujuće upute za klubove uoči nastavka natjecanja, kako bi se maksimalno zaštitilo zdravlje igrača i svih nogometnih aktera.
Konačno odobrenje za nastavak prvoligaškog nogometa natjecanja donijet će nacionalni Stožer za civilnu zaštitu.
Druga i Treća hrvatska nogometa liga te ostale niže lige neće nastaviti s natjecanjem u sezoni 2019./20., što vrijedi i za natjecanja u svim mlađim uzrasnim kategorijama.

Konačne Odluke o županijskim nogometnim natjecanjima u kojima sudjeluju klubovi Otoka Ivanića, kao i o završnom poretku, bit će poznate nakon sastanka Izvršnog odbora Nogometnog saveza Zagrebačke županije.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić