Nacionalni stožer o samoizolaciji

Nacionalni Stožer civilne zaštite danas je izvijestio da je u Hrvatskoj evidentirano šest novodijagnosticiranih bolesnika od Covida-19, što daje ukupan broj od 2.213 pozitivnih osoba.
Hospitalizirano je 150 osoba, od kojih je 9 na respiratoru. Ukupno su oporavljene 1.834 osoba, a 94 ih je preminulo. Testirano je 48.737 osoba, a postotak pozitivnih je 4,54 posto.

Budući da je prošlih nekoliko dana bilo mnogo govora o mjeri samoizolacije, te zašto je do prošlog tjedna kršenje samoizolacije identificirano sa bioterorizmom, a od ovog tjedna osobe u samoizolaciji teoretski smiju sa maskom na licu polagati državnu maturu i eventualno izaći na birališna mjesta, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak je danas na konferenciji za medije pojasnio, da mjera samoizolacije koja je prethodno bila propisana za sve državljane koji ulaze u Hrvatsku od ovog ponedjeljka nije na snazi, već oni dobivaju pisane upute i prelaze u tzv. pasivni zdravstveni nadzor prilikom kojeg se mogu kretati, ali u slučaju obavljanja nužnih poslova i s obveznom maskom na licu. Mjera samoizolacije koja je propisana od epidemiologa i dalje postoji i definirana je zakonom.

Što se tiče turističke sezone, i ulaska turista u Hrvatsku, ministar Božinović je izjavio da je u planu izrada mape regija u Europi. Mapa će se ažurirati na dnevnoj bazi, pod nadležnošću Europskog centra za prevenciju bolesti. Uvidom u mapu, turisti će moći vidjeti kako stoji regija u koju žele ići kada je u pitanju borba s koronavirusom i donosit će individualnu odluku o svom putovanju, ukoliko se zadovoljavaju uvjeti za ulazak u zemlju u koju namjeravaju putovati.

................

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području naše županije do srijede u11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije petnaesti dan za redom nema novooboljelih.
Broj izliječenih je također isti kao i jučer. Do sada je ukupno izliječeno 113 osoba, a četiri su preminule.

tablica 17

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić