Izbor iz današnjih vijesti

Požar u Ivaniću, dvoje poginulo

 

Noćas su u Ivanić-Gradu u požaru drvene kuće u Majdekovoj ulici kod kućnog broja 255, u Šaramovu Donjem na dijelu prema Cagincu,  smrtno  stradale dvije osobe, doznali smo od zapovjednika Vatrogasne postrojbe Ivanić-Grad Darija Kezerića.

Dojavu o požaru vatrogasci su dobili u 1,46 sati, a kad su stigli na  požarište drvena kuća je već bila u cijelosti zahvaćena vatrom. Gašenje požara bilo je teško i dugo je trajalo, vatrogasci još uvijek  dežuraju na požarištu, a policijski službenici obavljaju očevid o  uzrocima i okolnostima požara.

Prema informacijama Policijske uprave zagrebačke, u požaru su smrtno stradali 69-godišnja žena i 47-godišnji muškarac, a ozljede je u požaru zadobio muškarac star 69 godina, koji je prevezen u Zagreb u Kliniku za traumatologiju.

Natječaj za staru apoteku i završeni radovi u Općini Kloštar Ivanić

 Raspisan je natječaj za izvođača radova na sanaciji temelja Stare  apoteke u Kloštru Ivaniću, za što je Ministarstvo kulture odobrilo 130.000 kuna. Za sanaciju ovog zaštićenog spomenika kulture se  Općina Kloštar Ivanić javila i na natječaj tvrtke INA d.d., od koje  očekuje  sponzorstvo, izvijestio je načelnik općine Željko Filipović.

U pripremi je natječaj za sanaciju ceste u naselju Čemernica i novi natječaj za obavljenje zimske službe.

Završeno je asfaltiranje ceste u naselju Ščapovec, a ostalo je još za  urediti bankine i ulaze u dvorišta. U Ščapovcu se do sada 90%  stanovnika prijavilo za priključke na kanalizaciju, dok u Ulici kralja   Tomislava u Kloštru Ivaniću prijave idu nešto sporije. Podsjećamo da  Općina sufinancira priključke na kanalizaciju sa po 1.000 kuna.

Kod groblja u Kloštru Ivaniću izgrađeno je parkiralište za stotinjak  vozila. Autobusno stajalište je sa Trga sv. Ivana izmješteno na lokaciju kod Pučkog doma, gdje je izgrađeno ugibalište i nadstrešnica  za putnike. Na groblju u Staroj Marči izgrađena je staza od ulaza do  kapelice, a zemlja od iskopa sa gradilišta Dječjeg vrtića će biti iskorištena za poravnavanje nižih dijelova Parka hrvatskih branitelja  u Kloštru Ivaniću. Proteklih dana radilo se i na zamjeni žarulja javne rasvjete.

Hitne službe

Hitna medicinska služba u Ivanić-Gradu je u razdoblju u ponedjeljak 14. i u noći na 15.  kolovoz imala 7 intervencija, jedan smrtni ishod, jednu prometnu nezgodu i 14 ambulantnih pregleda.

U dnevnoj smjeni 15. kolovoza odradili su 3 intervencije zbog bolesti i  4 ambulantna pregleda. U noći na 16. kolovoz su imali 3 intervencije  sa smrtnim ishodom i jednom teško ozlijeđenom osobom, te 3 ambulantna pregleda zbog bolesti.

Policijski službenici PP Ivanić-Grad su 14/15. kolovoza na zahtjev građana pružili 9 intervencija. Izdvojili su prometnu nesreću 14. kolovoza oko 13,45 sati u Kloštru Ivaniću, koja se dogodila na obilaznici uz materijalnu štetu.

Odvoz glomaznog otpada

Od ponedjeljka 28. kolovoza komunalno poduzeće „Ivakop“ započinje akciju odvoza glomaznog otpada, koja će trajati do 4. listopada.  Odvoz će na području Grada Ivanić-Grada trajati od 28. kolovoza do   12. rujna, na području Općine Kloštar Ivanić od 14. do 20. rujna, a na području Općine Križ od 21. rujna do 4. listopada. Detaljni raspored odvoza možete pogledati na web stranici Ivakopa.

Iz  Ivakopa mole korisnike odvoza glomaznog otpada koji žive u kućama da otpad odlože unutar svojih dvorišta, u blizini ulaza u dvorište, tako da bude dostupan vozilu za sakupljanje otpada, do 7 sati ujutro na dan naveden u rasporedu odvoza. Korisnike vlasnike pasa mole, da ih drže pod nadzorom kako bi radnici mogli sigurno i neometano pokupiti glomazni otpad.

Korisnici u stambenim zgradama moći će svoj glomazni otpad odložiti u posebne kontejnere koji će biti postavljeni u blizini stambenih zgrada. Detaljnije informacije možete pronaći na web stranici Ivakopa, odnosno na lecima koji su podijeljeni uz račune za mjesec srpanj.

Rukometno kadetsko EP i SP

Hrvatska rukometna ženska kadetska reprezentacija je na Europskom prvenstvu u Slovačkoj poražena od Austrije 29:23 (poluvrijeme 13:13) u prvoj utakmici razigravanja za plasman od 9. do 16. mjesta. Vratarke Katarina Borac i Patricija Hren su imale 11 obrana. Igračica Ivanića Tina Barišić je postigla 2 gola. U novoj utakmici razigravanja izabranice Gorana Bobića igraju danas protiv Nizozemske.

Hrvatska rukometna muška kadetska reprezentacija je postigla treću pobjedu u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Gruziji, i to nad Argentinom 31:19. Ovom pobjedom Hrvatska je osigurala drugo mjesto u skupini C, i plasman u osminu finala, koje započinju danas utakmicom sa Slovenijom. 

 

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić