Izbor iz današnjih vijesti

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata zabilježeno 8 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što daje ukupan broj od 2.221-e oboljele osobe, izvijestio je danas Nacionalni stožer civilne zaštite.

Ukupno je obavljeno 50.340 testiranja, od čega 1.604 u zadnja 24 sata. Od jučer nema novo preminulih, pa je ukupni broj umrlih od koronavirusa u Hrvatskoj i dalje 94.

Od 146 hospitaliziranih osoba 7 ih je na respiratoru. Dosad je od koronavirusa izliječeno 1.850 osoba.
Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak je danas na jonferenciji za medije istaknuo da je epidemiološka situacija u Hrvatskoj jako dobra - broj oboljelih je i dalje jednoznamenkast, a broj umrlih, u odnosu na broj stanovnika je jedan od najnižih u Europi i svijetu.

Obzirom da su prošla dva tjedna od prve faze popuštanja mjera, Capak je potvrdio da trenutno nema indicija koje bi ukazivale na potrebu ponovnih pooštravanja mjera.

..................

Na području Otoka Ivanića od danas više nema oboljelih od COVID-a 19, podatak je Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, odnosno od 11 zaraženih osoba, 11 ih je izliječeno.

Na području Zagrebačke županije šesnaesti dan za redom nema novooboljelih od korona virusa, a u odnosu na jučer je broj izliječenih povećan za jednu osobu na našem području.

To znači, da je u Zagrebačkoj županiji od ukupno 129 oboljelih do danas ozdravilo 114, 4 osobe su preminule, a još uvijek se liječi njih 11.

......................

S obzirom na poboljšanje ukupne epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj, a sukladno naputku Ministarstva znanosti i obrazovanja, od 18. svibnja ponovo kreću aktivnosti vezane za upis djece u prve razrede osnovnih škola.

Prije upisa u I. razred, roditelj ili skrbnik obvezan je dogovoriti termine pregleda djeteta u ambulanti nadležnog školskog liječnika.
Za pregled se prethodno, telefonski ili e mailom, treba najaviti u vremenu od 13,00 do 14,00 h odnosno 18,30 h do 20,00 h, ovisno radi li nadležni tim u jutarnjoj ili popodnevnoj smjeni.

Dokumentaciju je potrebno dostaviti, po mogućnosti e-poštom 3 dana prije termina pregleda. Dokumentacija sadrži upitnik za roditelje koji možete pronaći na web stranici Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, preslik cjepne iskaznice ili ispis cijepljenja iz pedijatrijskog kartona te dodatnu dokumentaciju ukoliko postoji.
Na pregledu u pratnji može biti samo jedan roditelj.
Kontakt telefon ambulante školske medicine u čijoj nadležnosti su škole s područja otoka Ivanića je 01/2883-086.

..................

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, Muzej Ivanić-Grada ponovno otvara svoja vrata ovog petka, 15. svibnja.

Program obilježavnja će krenuti sutra otvorenjem dviju likovnih izložbi. U prostoru muzeja u 17 sati bit će svečano otvorenje izložbe Andree Belić pod nazivom «Krajolici ljubavi i mašte», a u 18 sati posjetitelji se sele u POU Ivanić-Grad gdje će u prostoru Galerije biti otvorenje gostujuće izložbe Muzeja Moslavine Kutina «15 godina Likovnog trijenala Moslavine».

U ponedjeljak, 18. svibnja, na sam Međunarodni dan muzeja, program se nastavlja u prostoru zgrade stare škole Dubrovčak.

Program će započeti točno u podne, a do 18 sati posjetitelji će moći uživati u likovnoj izložbi «Pogled sa ženske strane» autorica Andree Belić, Ivane Ožetski i Zore Škrgulje, te Etno izložbi «Tradicijsko ruho ivanićke Posavine». Moći će zaviriti i u privremenu muzejsku čuvaonicu Muzeja Ivanić Grada, a predviđen je i prikaz ručnoga tkanja, te likovne radionice i igraonice na temu «LJUBAV - u doba pandemije».

Zbog još uvijek postojeće opasnosti od širenja zaraze virusom COVID 19, iz Muzeja napominju da je zbog mjera zaštite broj posjetitelja ograničen na 10 - 20 osoba, te mole posjetitelje da se prilikom dolaska pridržavaju sigurne udaljenosti.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić