Učenici razredne nastave Otoka Ivanića vratili se u škole!

S dobrom epidemiološkom slikom, u škole su se danas vratili svi učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Iz Ministarstva znanosti i HZJZ-a poručili su da su škole sigurne za učenike, no uz pridržavanje svih mjera, prvenstveno držanja razmaka među djecom i pojačane higijene. Među ostalim, preporuka je i da roditelji svaki dan mjere djetetu temperaturu i upisuju u posebnu bilježnicu.

Procjena Ministarstva znanosti i obrazovanja je da će veliki dio od 140.000 učenika od prvog do četvrtog razreda danas doći u školu.

Na području Otoka Ivanića, u OŠ Đure Deželića odazvala se velika većina učenika, njih 200-tinjak koji nastavu prate prema svim epidemiološkim uputama. U OŠ Stjepana Basaričeka odaziv je bio manji. Na nastavu je došla manjina učenika, no razlog manjeg odaziva može se pripisati i trenutnim radovima na školi i otežanim uvjetima za održavanje nastave. Učenici OŠ Posavski Bregi na nastavu dolaze u poslijepodnevu smjenu, a prema dosadašnjim podacima, odaziv bi trebao biti stopostotan. Skoro svi učenici, njih 90%-ak posto, prisutni su i na nastavi u Osnovnim školama Josipa Badalića iz Graberja Ivaničkog i Milke Trnine iz Križa.

U Osnovnoj školi braće Radića iz Kloštra Ivanića učenici razredne nastave školu danas pohađaju u dvije smjene, a odaziv je dosad veći od 90%.

Svi učenici koji nisu danas došli na nastavu, mogu to učiniti i naknadno, a do tada nastavu ii dalje mogu pratiti online ili putem televizije.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić