Održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Ivanić- Grada

Danas je u maloj sali Pučkog otvorenog učilišta održana 16. sjednica Stožera civilne zaštite Grada Ivanić- Grada.
Sjednici su nazočili predstavnici Javne vatrogasne postrojbe, Policijske postaje, Doma zdravlja, Ivaplina, komunalnog redarstva i Gradskog društva Crvenog križa.

U prvoj točki dnevnog reda, načelnik gradskog civilnog stožera Željko Posilović podnio je izvještaj o epidemiološkom stanju i poduzetim mjerama na sprečavanju i suzbijanju epidemije Covid 19 na području Grada.

Izrazio je zadovoljstvo funkcioniranjem stožera u ovoj neočekivanoj situaciji, te zahvalio medijima na redovnom praćenju i izvještavanju, kao i svim građanima koji su se u velikoj većini pridržavali svih propisanih mjera i Odluka.
Kao najveći problem pokazalo se izdavanje propusnica i e-propusnica kojih je u razdoblju kada su bile potrebne izdano više od 4.100.

Voditeljica Ispostave Doma zdravlja Ivanić- Grad, dr. Snježana Prgeša dodala je kako je u Ivanić- Gradu kao dežurnoj Covid- ambulanti odrađeno između 600 i 700 testiranja na koronavirus. Za čitavo vrijeme epidemije, Dom zdravlja je funkcionirao pridržavajući se protuepidemijskih mjera, sa čime će i nastaviti do daljnjega, zbog čega je upućena molba svim pacijentima da se, ako je to moguće, prethodno najave svojim doktorima obiteljske medicine prije dolaska, kako bi se izbjegla gužva pri ulasku u objekt.

Načelnik Policijske postaje Marin Grgić dodao je kako na području Grada Ivanić- Grada više nema osoba kojima je propisana samoizolacija.

U ostalim točkama današnje sjednice jednoglasno su usvojeni redovni planovi o aktivnostima i provođenju mjera zaštite za ovogodišnju požarnu sezonu.

Zapovjednik javne vatrogasne postrojbe Dario Kezerić pritom je napomenuo kako su ljudstvo, oprema i vozila spremni za sezonu, te kako pripreme za redovnu godišnju dislokaciju usprkos epidemiji teku prema planu.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić