Godišnja nagrada Grada Obiteljskom radiju Ivanić

Na posljednjoj sjednici Grada Ivanić- Grada donesena je odluka o dodjeli javnih priznanja kojom je godišnja nagrada Grada za ovu godinu dodijeljena Obiteljskom radiju Ivanić za 50 godina kontinuiranog rada.

Lokalni radiji stariji od 50 godina su rijetki, a naš, najpoznatiji kao Radio-Ivanić, spada u „staru gardu“ lokalnih radija, koji žive u simbiozi sa svojom zajednicom.

Programska orijentacija i koncepcija se ogleda u nazivu „obiteljski radio“, što uključuje sudjelovanje svih generacija i svih grupa lokalne zajednice, koje surađuju i žive s njim, i u dobru, i u zlu, već 50 godina. To dokazuju nebrojene zahvalnice lokalnih udruga, ustanova i poduzeća, poput braniteljskih, kulturnih, sportskih, umirovljeničkih, humanitarnih i udruga osoba s poteškoćama i drugih, za doprinos njihovom radu kroz informiranje građana i zajednice, koje s ponosom čuvamo na zidovima, u registratorima i u našim srcima.

Kroz informiranje građana preko radio-valova od samog početka, od 23. listopada 1970. godine, a do sredine 1992. godine i kroz lokalne novine dvotjednik „6. svibanj“ do 1990. i „Lokalac“ do 1992., Obiteljski radio Ivanić daje nezamjenjiv svakodnevni doprinos informiranju građana o lokalnim životnim temama, što dolazi do još većeg izražaja u kriznim situacijama poput društvenih promjena, Domovinskog rata, opasnosti od poplava, te u aktualnoj korona-krizi. Upravo ta povezanost lokalnog radija i slušatelja, pogotovo u kriznim situacijama, do sada je, a vjerujemo da će i ubuduće, donositi ključnu prevagu kod povremenih pojava ideja, da lokalni radio ne treba.

Svakodnevnim objektivnim informiranjem građana Obiteljski radio Ivanić doprinosi demokratskom ozračju u lokalnoj zajednici te razvoju lokalne zajednice u oblastima lokalne samouprave, gospodarstva, zaštite okoliša, kulture i tehničke kulture, zdravstva i socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja, sporta i drugih djelatnosti.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić