Obilježen Dan Općine Dubrava

Otvorenjem Kulturnog centra u Dubravi, vrijednog 4,4 milijuna kuna sufinanciranog sredstvima Europske unije, 10. lipnja je obilježen Dan Općine i župne zaštitnice sv. Margarete u nazočnosti visokih gostiju predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i ministra vanjskih poslova i europskih integracija Gordana Grlića Radmana, kao izaslanika premijera Andreja Plenkovića.

Svečanost su uveličali predstavnici Zagrebačke županije, ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi Matilda Copić, predstavnici susjednih gradova i općina, među kojima i načelnici Općina Križ i Kloštar Ivanić, Marko Magdić i Željko Filipović, te predstavnici Općine Postire na Braču, s kojom je na svečanoj sjednici potpisana Povelja o prijateljstvu. Uz Dan Općine Dubrava, položen je vijenac kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i služena misa u Župnoj crkvi sv. Margarete.

Načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša na svečanoj se sjednici uz Dan Općine osvrnuo na realizirane projekte u proteklih godinu dana, na koje su itekako ponosni. Na Črncu je, na prometnici D-26 izgrađen novi dvosmjerni most, na Dolarevom dvorištu Kulturni centar koji je 10. lipnja i službeno otvoren, radovi na reciklažnom dvorištu su pri kraju, a projekt svih projekata; izgradnja Regionalnog vodoopskrbnog sustava Zagreb-Istok na dubravskom bi području u dužini od oko 53 kilometra trebala započeti ovih dana. Kontinuirano se ulaže u mjesne odbore te socijalne i društvene programe.

U ime prisutnih načelnika i gradonačelnika vodstvu općine na postignutim je rezultatima čestitala načelnica Općine Gradec, Ljubica Ambrušec, dok je ispred Zagrebačke županije daljnju pomoć kako Dubravi, tako i ostalim jedinica lokalne samouprave na ovom području obećao predsjednik Skupštine Mato Čičak.

Tijekom svečane sjednice Općinskog vijeća Dubrava, Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković istaknu je da nas je kriza podsjetila kako bi se trebali vratiti tradicionalnim vrijednostima koje nas čine ljudima dok je ministar vanjskih i europskih integracija Gordan Grlić Radman, ujedno i izaslanik premijera Andreja Plenkovića poručio kako je cilj Vlade da Hrvatska bude sigurna zemlja. Uz to je istaknuo važnost razvoja lokalnih zajednica.

Na svečanoj sjednici su već tradicionalno dodijeljena priznanja i zahvalnice. Priznanja su dobili Darko Vučinovec iz Bađinca za 100 darivanja krvi, Marijan Kajfeš iz Dubrave i Ivan Borak iz Vukšinca za vrhunske rezultate u streljaštvu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i finalu Svjetskog kupa u Dubravi krajem prošle godine te Stevo Jagar iz Radulca za doprinos razvoju vatrogastva. Zahvalnicu je primio Zrinko Štefanac za dugogodišnji sportski rad u Nogometnom klubu Croatia Nova Kapela.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić