Povodom dana Grada Ivanić- Grada otvoren Poduzetnički inkubator

Obilježavanje Dana grada Ivanić-Grada održalo se 8. lipnja 2020 godine. U sklopu obilježavanja održalo se predstavljanje realiziranih projekata na području grada i otvaranje Drvno-tehnološkog poduzetničkog inkubatora.

Modularni drvno-tehnološki poduzetnički inkubator ukupne je površine 722,7 m2 sa 17 zasebnih funkcionalno-prostornih jedinica namijenjenih korisnicima infrastrukture, među kojima 7 proizvodnih jedinica i 6 jedinica za uredsko poslovanje. Ugovor o dodjeli 8.289.000 kuna bespovratnih sredstava za ovaj projekt potpisan je u kolovozu 2018. godine kada je i krenula provedba projekta ukupne vrijednosti 8.316.291,65 kuna uz realizaciju Razvojne agencije Ivanić-Grada IGRA. Projektom će se osigurati potrebna infrastruktura za potporu razvoju poduzetništva na području grada i okolice, poboljšati konkurentnost i održivost malih poduzeća kroz razvoj infrastrukture i kroz koordiniranu potporu u smislu dodatnih usluga, edukacijskih aktivnosti te transfera tehnologije i znanja. Uloga poduzetničkog inkubatora je podupiranje poduzetnika početnika kroz pružanje kompletne infrastrukture poduzetnicima u početnoj fazi njihova poslovanja u cilju smanjenja troškova.

Potpredsjednik Vlade RH i ministra unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović naglasio je kako svi projekti Vlade idu prema naprijed. „S obzirom na cjelokupnu situaciju i krizu u kojoj smo se našli, ova je Vlada snažno podržala gospodarstvo kroz pomoć očuvanju pola milijuna radnih mjesta uz potpore za 95.000 tvrtki, a sveukupno smo investiralo više od 30 milijardi kuna. Počinjemo se vraćati i reaktivirati gospodarstvo, a krizu smo dočekali puno spremniji“, rekao je potpredsjednik Božinović. Dodao je kako je Vlada investirala 393 milijuna kuna u pomoć za 7.500 poslovnih subjekata i 45.000 radnih mjesta u Zagrebačkoj županiji. „Ova Vlada je od prvog dana inzistirala na političkoj stabilnosti, na pravnoj sigurnosti, na gospodarskom rastu i društvenoj odgovornosti, a ono što možemo je osigurati predvidivost sigurne budućnosti.“

Gradonačelnik grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš prigodom dana svog grada istaknuo je kako mu je zadovoljstvo da se u okviru programa moglo organizirati nekoliko važnih događaja. „Suradnja lokalne samouprave i države izuzetno je značajna u protekle četiri godine. Grad je prošle godine ostvario 84 milijuna kuna prihoda, a u prva tri mjeseca ove godine imali smo povećanje proračuna od 24% u odnosu na godinu prije. Kriza nije utjecala na naše poslovanje i nosimo se sa svim izazovima“, istaknuo je gradonačelnik Bojan Leš.

Ministar zaštite okoliša i energetike dr.sc. Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda mr.sc. Zoran Đuroković i direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten potpisali su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava i Ugovor o sufinanciranju projekta „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Ivanić-Grad“ za projekte koji se financiraju iz EU fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. Projekt je vrijedan 357.870.493275 kn, od čega će se 65,9% troškova u iznosu od 188.770.799,12 kn sufinancirati iz Kohezijskog fonda Europske unije.

„Čestitam svim jedinicama lokalne samouprave koje su uključene u projekte izgradnje i rekonstrukcije vodoopskrbne mreže, kao i gradu Ivanić-Gradu, jer će na ovaj način do kraja 2023. dugoročno riješiti probleme s kojima oni i stanovnici suočavaju godinama. Iz perspektive Ministarstva zaštite okoliša i energetike na ovaj način zaokružujemo višegodišnje napore da se priključenost na mrežu vodoopskrbe i odvodnje poveća na najveću moguću mjeru. Svaki metar nove mreže je nova velika pobjeda“, rekao je ministar Ćorić. Istaknuo je kako je u ovom trenutku premašen iznos od 24 milijarde kuna ugovorenih projekata u građevinskoj industriji i vodnokomunalnom sektoru koji doprinose rastu hrvatskog gospodarstva.

U sklopu programa ministar državne imovine dr.sc. Mario Banožić i gradonačelnik grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš potpisali su Ugovor o darovanju prometnice u vlasništvu Republike Hrvatske gradu Ivanić-Gradu za izgradnju ceste Josipa Kraša unutar Poduzetničke zone Ivanić-Grad Jug. Cesta je dio projekta unaprjeđenja prometne infrastrukture vrijedna 3,1 milijun kuna financirana EU sredstvima iz Europskog strukturnog i investicijskog fonda.

Grad Ivanić-Grad će Ministarstvu unutarnjih poslova RH sufinancirati uređenje objekta Policijske postaje Ivanić-Grad u cilju unapređenja uvjeta rada pa su ovom prigodom potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović i gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš potpisali Sporazum.

Da nije pandemije koronavirusa ovih dana slavljeničko raspoloženje vladalo bi Ivanić-Gradom, koji slavi Dan grada. - ispričao nam je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Svečana sjednica na kojoj bi se istaknutim pojedincima trebala uručiti Javna priznanja, trebala bi se ovisno o razvoju epidemiološke situacije održati u zadnjem tjednu lipnja.

-Tada nam je u planu otvoriti i novoobnovljenu Gradsku knjižnicu i ugostiti ministricu Ninu Obuljen-Koržinek, čije je Ministarstvo kulture dalo 50 posto sredstava za obnovu knjižnice te da će ona i otvoriti našu novoobnovljenu Gradsku knjižnicu

-Koristim i ovu priliku da svim građankama i građanima od srca uputim najiskrenije čestitke povodom Dana Grada Ivanić-Grada. Ivanić-Grad je grad u kojem smo izgradili model za daljnje napredovanje u svim sferama društvenog života.

-S ponosom svi zajedno čuvajmo ga, gradimo i volimo kako bi ostao gradom ugodna življenja i zadovoljnih ljudi. Imajmo i dalje snage u postizanju što boljih rezultata i davanju svog doprinosa u podizanju kvalitete življenja, boljoj budućnosti Grada u svim njegovim segmentima. - zaključio je gradonačelnik.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić