Otvorenjem memorijalne sobe Povijesne postrojbe i preuređenog prostora Gradske knjižnice svečano obilježen Dan Grada

Danas je u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Ivanić- Grada povodom obilježavanja Dana Grada.

Nakon uvodnog pozdrava predsjednika Gradskog vijeća Željka Pongraca, uslijedila je projekcija prigodnog promotivnog filma o Ivanić- Gradu, u sklopu kojeg su predstavljeni gradski projekti i planovi, te govor gradonačelnika Javora Bojana Leša u kojem je građanima Ivanić Grada zahvalio na povjerenju, gradskom vijeću na konstruktivnom donošenju odluka za dobrobit Grada, te Vladi RH na podršci i ulaganjima u gradske projekte.

Sjednici su nazočili izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednik županijske skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak, izaslanik predsjednika Vlade i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, ministrica kulture Nina Oboljen Koržinek, župnik župe sv. Petra apostola u Ivanić- Gradu Branko Koretić, brojni predstavnici susjednih i prijateljskih gradova i općina, gradski vijećnici, ravnatelji gradskih institucija, te predstavnici poduzeća i udruga.

U sklopu svečane sjednice, tradicionalno su dodijeljene godišnje nagrade i priznanja Grada za 2020. godinu.
Nagrada za životno djelo ove je godine dodjeljena profesorici glazbe Branki Bubalo Paliska za promicanje glazbene kulture i dugogodišnji uspješan rad s Vokalnim ansamblom Milka Trnina.
Godišnje nagrade za ovu godinu dodjeljene su Obiteljskom radiju Ivanić za 50 godina rada, te Udruzi Beata za pokretanje rano – interventnog predškolskog programa.
Priznanja Grada Ivanić-Grada primili su arhitekt, urbanist, sportski i kulturni djelatnik Anđelko Bilandžić, te Melita Kušar za rad u udruzi roditelja i djece s invaliditetom Mali Princ.
Posebno priznanje dodijeljeno je volonterskom klubu Srednje škole Ivan Švear i članici kluba, učenici Patriciji Ivanković koja je prošle školske godine osvojila državnu nagradu za promicanje tolerancije i škole bez nasilja «Luka Ritz».

priznanje 4

 Program obilježavanje Dana Grada Ivanić Grada je započeo u jutarnjim satima misom u župnoj crkvi sv. Petra apostola, nakon koje su u 10.00 sati položeni vijenci na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima.

U pratnji Povijesne postrojbe 10. satnije Ivanić Grad, vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici grada i gradskog vijeća na čelu sa gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom, predsjednik županijske skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak, načelnik prijateljske Općine Bilice Josip Ćaleta Car, predstavnici policijske postaje Ivanić Grad, te Udruge umirovljenika i građana «Treća dob».

Nakon polaganja vijenaca, obilježavanju se pridružila i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, te svečano otvorila Memorijalnu sobu Povijesne postrojbe - 10. satnije Ivanić u zgradi Gradske vijećnice u kojoj se nalaze povijesne odore i oružje iz 18. stoljeća. S vojnom poviješću grada upoznao ju je zapovjednik Povijesne postrojbe Ivica Kozjak.
Sa platoa šetnice uz rijeku Lonju odjeknuo je i prvi povijesni pucanj iz topa, replike modela iz 1750. godine u čast znamenitog Ivanićanina Đure Deželića na čiju je inicijativu kupljen grički top u Zagrebu.

Po završetku svečane sjednice, gradonačelnik je s ministricom kulture otvorio i novouređeni prostor Gradske knjižnice Ivanić- Grad. Ukupna vrijednost investicije je oko milijun i 500 tisuća kuna koje su izdvojili Ministarstvo kulture i Grad Ivanić Grad, a zbog dugogodišnje potrebe proširenja prostora, kroz ovu investiciju dobila se veća funkcionalnost knjižnice.

knjiznica

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić