Obilježen Dan Općine Kloštar Ivanić i blagdan sv. Ivana Krstitelja

Općina Kloštar Ivanić danas obilježava svoj Dan, ujedno i blagdan sv. Ivana Krstitelja, ove godine skromnije, zbog pandemije korona virusa.
Delegacija Općine je odala počast poginulim braniteljima u Domovinskom ratu položivši vijenac i zapalivši svijeće kod spomenika poginulim braniteljima u Parku hrvatskih branitelja u Kloštru Ivaniću.
U delegaciji su bili načelnik Općine Kloštar Ivanić Željko Filipović, njegov zamjenik Branko Šafran i predsjednik općinskog vijeća Krešimir Bunjevac, kao i općinski vijećnici, predstavnici političkih stranaka i građani.

Nakon polaganja vijenaca, župnik Robert Ćibarić predvodio je misu u župnoj crkvi sv. Marije, a potom je upriličen domjenak.

Općinski načelnik Željko Filipović ponosan je na realizirane projekte u proteklih godinu dana na području Općine Kloštar Ivanić – od energetske obnove općinske zgrade vrijednosti 1,3 milijuna kuna, sanaciju klizišta u 1. Vinogradskom odvojku vrijednosti preko 650 tisuća kuna, asfaltiranje kilometra i pol Vukovarske ulice od prepumpne stanice do naselja Lipovec Lonjski vrijednosti preko 1,4 milijuna kuna . Milijun kuna utrošeno je na održavanje makadam cesta. Oko 4 milijuna kuna Općina je prošle godine izdvojila za predškolski odgoj, preko 700 tisuća kuna za socijalne potrebe svojih građana, za kulturne potrebe preko 650 tisuća kuna, za sport preko 290 tisuća kuna a za poljoprivredu preko 720 tisuća.

Ono na što je načelnik Filipović posebno ponosan je početak izgradnje nogostupa i površinske odvodnje u Ulici kralja Tomislava u Kloštru Ivaniću, dviju autobusnih stanica i ugibališta na dijelu od Caginca do ulice Slavka Kolara, vrijednosti 1,9 milijuna kuna.

Uz Dan Općine, načelnik je uputio sljedeću čestitku:
Drage sugrađanke i sugrađani, povodom Dana općine Kloštar Ivanić 24.lipnja i rođenja Sv.Ivana Krstitelja, svima Vam želim puno uspjeha i blagostanja kako unutar naše male općine tako i svima nama u cijeloj Hrvatskoj.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić