Kloštranski vijećnici izglasali rebalans proračuna

Uz pridržavanje protuepidemioloških mjera i mjerenjem tjelesne temperature prisutnim vijećnicima, jučer je u Pučkom domu u Kloštru Ivaniću održana 24. sjednica Općinskog vijeća na kojoj su jednoglasno usvojeni rebalansirani programi gradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture, programa javnih potreba u kulturi, sportu i poljoprivredi za ovu godinu.
U odnosu na prvotni plan proračuna od 38.654 900 kuna, rebalansirani proračun planira se u iznosu od 43. 082 900 kuna.
Na prve izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna, općinski načelnik Željko Filipović podnio je amandman po kojem je dio planiranog novca za sufinanciranje škole plivanja i za produženi boravak djece u Osnovnoj školi Braće Radića preusmjeren za nabavu školskih udžbenika i radnih bilježnica osnovnoškolcima.

Vijećnici su jednoglasno donijeli odluku o načinu financiranja kapitalnih projekata - izgradnju nogostupa u Ulici kralja Tomislava, izgradnju javne rasvjete u Ulici Stjepana Radića i na kloštranskoj zaobilaznici te kompletnu rekonstrukciju i energetsku obnovu postojeće javne rasvjete. Za ove investicije vijećnici su sa 8 glasova ZA i 2 suzdržana donijeli odluku o dugoročnom kreditnom zaduženju Općine Kloštar Ivanić kod Hrvatske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 7 milijuna kuna i kod Privredne banke Zagreba od 3 milijuna kuna.

Uz izmjenu Plana mreže dječjih vrtića na području Općine, donijeta je odluka o ustrojstvu devete odgojne skupine redovnog programa Dječjeg vrtića Proljeće u područnom objektu, u dvorištu iza zgrade Pučkog doma.
Vijećnici su donijeli odluku o grbu i zastavi Općine Kloštar Ivanić te su dali suglasnost na izmjene i dopune Društvenog ugovora tvrtke Ivaplin.

Tijekom Aktualnog sata vijećnička pitanja odnosila su se na krpanje udarnih rupa na općinskim prometnicama, postavljanju ležećih policajaca radi usporavanja prometa na pojedinim prometnicama, košnji trave i održavanju javnih zelenih površina, sanaciji prometnica nakon izvođenja radova na izgradnji magistralnog vodovoda, o pomoći poduzetnicima uslijed krize uvjetovane COVID-om 19...

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić