Seniori i juniori Naftaš Ivanića u samoizolaciji

Danas se lokalnom javnošću proširila vijest, da je koronavirusom zaražen jedan od igrača Naftaš-Ivanića, što smo uspjeli provjeriti uglavnom neslužbenim kanalima, jer su neki od odgovornih na godišnjim odmorima, a drugi uobičajeno nekooperativni.

Naime, jučer kad je Zagrebačka županija objavila podatak o jednoj novozaraženoj osobi na području Zavoda za javno zdravstvo Ivanić-Grad, uspjeli smo samo neslužbeno doznati da se navodno radi o osobi koja ima karton u domu zdravlja Ivanić-Grad, a živi u Zagrebu, pošto epidemiološka služba ni Krizni stožer Zagrebačke županije ne komuniciraju s novinarima, a informacije o broju oboljelih prikuplja i objavljuje jedino Ured župana Zagrebačke županije. Za detaljnije informacije koje javnost itekako zanimaju, najčešće nam pomažu načelnici stožera civilne zaštite Grada Ivanić-Grada i općina Kloštar Ivanić i Križ, a sad, kad su oni na godišnjem, to nam je daleko teži posao.

Tako je prvu informaciju o koronavirusu u Nogometnom klubu Naftaš-Ivanić objavio sinoć kasno Nogometni klub Libertas iz Novske, čijim je igračima epidemiološka služba iz Kutine naredila samoizolaciju do 23. kolovoza, jer su prije 6 dana s Naftaš-Ivanićem igrali prijateljsku utakmicu.

Danas prije podne smo, nakon beskonačnog telefoniranja, opet iz neslužbenih, ali pouzdanih izvora, uspjeli potvrditi informaciju, da je jedan igrač Naftaš-Ivanića jučer dobio pozitivan nalaz na COVID-19. Slijedom toga su jučer otkazane utakmice seniora i juniora Naftaša, koje su se trebale igrati poslije podne, pošto je oboljeli bio u doticaju s juniorima i seniorima Naftaš-Ivanića.

Događaj je u direktnoj vezi sa suradnjom Naftaš-Ivanića i zagrebačke Lokomotive.
Seniorima i juniorima Naftaš-Ivanića je naložena samoizolacija, a isto tako i juniorima zagrebačke momčadi Trnje, koji su igrali s juniorima Naftaša.

Navodno su neki od igrača Naftaš-Ivanića sinoć ipak slavili rođenje koleginog djeteta, ali, kao što nam je rekla jedna od navodno odgovornih osoba, ne miješajmo se u posao epidemiologa; i napokon, što je u životu važnije od feštanja...

Ipak, kako saznajemo od trenera seniorske ekipe Naftaša Ivice Blaževića, svi igrači su dobro i nemaju simptome koronavirusa!
Za kraj ipak poruka eventualno zabrinutim Križanima: pošto u sastavu Naftaš-Ivanića u kup-utakmici u srijedu u Križu nije bio zaraženi igrač, momčadi Sloge iz Križa nisu određene epidemiološke mjere.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić