Izbor iz današnjih vijesti

Komunalni red u Općini Kloštar Ivanić

Prema Odluci o komunalnom redu Općine Kloštar Ivanić građani i pravne osobe čije se nekretnine nalaze uz javne površine dužni su kositi travu i uklanjati drugo samoniklo raslinje uz javne površine, urediti živice i ograde od ukrasnog raslinja, očistiti grabe i bankine od trave, mulja i otpadnog materijala. Zabranjeno je uništavanje trave i drugog samoniklog raslinja na bankinama totalnim herbicidima.

Prema Naredbi o poduzimanju mjera obveznog uklanjanja ambrozije, Odluci o mjerama sprečavanja širenja i obvezi uklanjanja i uništavanja ambrozije na području Zagrebačke županije i Odluci o komunalnom redu Općine Kloštar Ivanić, vlasnici, posjednici i korisnici vrtova, građevinskog i poljoprivrednog zemljišta i šuma, te javnih površina, dužni su redovito uklanjati i uništavati ambroziju.
Navedenim obvezama građani i pravne osobe trebaju pristupiti odmah, a završiti do 1. rujna.

Zbog nepostupanja u zadanom roku, komunalni redar je ovlašten predložiti pokretanje prekršajnog postupka, izricati mandatne kazne u iznosu od 100 do 500 kuna, a za nepostupanje po odluci o obveznom uništavanju ambrozije naplatiti globu na licu mjesta 200 kuna za fizičku, odnosno 1.000 kuna za pravnu osobu te naložiti obavljanje radova drugom izvršitelju o trošku vlasnika.

Održavanje komunalnog reda je isto ili slično regulirano i na području Grada Ivanić-Grada i Općine Križ.

Ljeto uz učenje i druženje

Članovi udruge Mali princ iz Ivanić Grada ljeto provode uz učenje i druženje u sklopu projekta «Slobodno vrijeme uz organiziranu podršku».
Uz piknik u prirodi, bavili su se sportom i tjelovježbom, obrazovali o sigurnosti komunikacije na modernim medijima, naučili pozitivne načine rješavanja problema i izražavanja emocija, posjetili knjižnicu Ivanić Grad te stekli brojne nove vještine iz područja važnih za kvalitetno provođenje svakodnevnih aktivnosti i slobodnog vremena.
Aktivnosti su bile usmjerene na poticanje pronalaska novih načina provođenja slobodnog vremena te upoznavanje s aktivnostima koje nudi grad Ivanić Grad.
Uz obilazak Grada i druženje na otvorenom, u Malom princu se i tijekom ljetnih mjeseci održavaju igraonice.

Radno vrijeme ugostitelja za Dane Križa

Načelnik Općine Križ Marko Magdić je donio Odluku o određivanju drugačijeg radnog vremena za ugostiteljske objekte iz skupine „restorani“ i „barovi“ povodom obilježavanja Dana Općine Križ. S petka na subotu 25. na 26. i sa subote na nedjelju 26. na 27. kolovoza mogu raditi do 3 sata ujutro.
Produljenje radnog vremena povodom obilježavanja Dana Općine Križ se odobrava uz uvjet da se ne narušava javni red i mir, te uz obvezu poštivanja odredbi iz Odluke o radnom vremenu i drugim uvjetima obavljanja ugostiteljske djelatnosti na području Općine Križ i Odluke o izmjeni Odluke o radnom vremenu i drugim uvjetima obavljanja ugostiteljske djelatnosti na području Općine Križ.

Sportska događanja uz Dan Općine Križ

Ovog vikenda se sportska događanja nastavljaju Memorijalnim nogometnim turnirom «Petrlić, Ded, Hodak, Kos» na igralištu NK Mladost u Obedišću. Županijsko natjecanje u lovu ribe na plovak u organizaciji ŠRU Šaran Križ na rijeci Česmi u Vezišću će biti 26. kolovoza.
Za 2. rujna je najavljen cjelodnevni 17. međunarodni rukometni memorijalni turnir Josipa Dominkuša u Školskoj sportskoj dvorani u Križu u organizaciji RK Sloga Križ. Istog dana od 13 sati u Sportskom parku u Križu će biti Općinsko vatrogasno natjecanje u organizaciji Vatrogasne zajednice Općine Križ.
Međunarodni turnir Ženskog rukometnog kluba Trnina za 2000. godište, te prijateljske utakmice mlađih godišta (2002., 2004., 2006., 2007. godište) će se igrati u ŠSD u Križu u nedjelju 3. rujna od 9 do 18 sati.

Od 8. do 10. rujna će biti Otvoreni Šaranski kup Općine Križ u organizaciji ŠRU Šaran Križ na ekonomskom ribnjaku Milka Trnina u Vezišću.
Obilježavanju Dana Općine se CB radio klub Križ pridružuje tradicionalnim Kontestom 9. rujna u prostoru kluba u Galeriji Križ.

Kadeti u polufinalu SP

Hrvatska rukometna muška kadetska reprezentacija je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Gruziji nakon produžetaka pobijedila Švedsku 27:25 i plasirala se u polufinale. Najbolji su bili Halil Jaganjac i Ivan Martinović sa po 7 pogodaka, te Ivan Panjan sa 16 obrana. Izbornik Luka Panza je istaknuo kako su u ključnim trenucima produžetaka bili koncentrirani. Srednji vanjski Vito Bahtijarević je rekao, da je momčad dala sve od sebe. Hrvatska polufinalnu utakmicu igra u subotu 19. kolovoza u 15:30 sati, a protivnik će biti poznat nakon susreta Japana i Španjolske. Live stream na HandballGeo2017.


zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić