Održano 8. Biskupijsko hodočašće branitelja Sisačke biskupije

U subotu je održano 8. Biskupijsko hodočašće branitelja iz Domovinskog rata Sisačke biskupije u Svetištu Majke Milosrđa u Kloštru Ivaniću u organizaciji Udruge HVIDR-a Kloštar Ivanić uz potporu Općine Kloštar Ivanić.

Započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika u Parku hrvatskih branitelja u Kloštru Ivaniću, u kojem je sudjelovalo 17 delegacija braniteljskih udruga, te predstavnici Općine Kloštar Ivanić i Grada Ivanić-Grada.

Sudjelovali su članovi obitelji poginulih branitelja i delegacije HVIDR-e Kloštar Ivanić; Udruge ugljara 92 Orašje; Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata 23. listopad Vidovice; Udruge specijalne policije Feniks Posavina; Udruge HVIDR-a HVO Herceg-Bosna Orašje i Moto-kluba veterana Posavine; Udruge Specijalne policije RIS Kutina; Udruge Crne mambe s Klubom 2.OMB; zatim delegacije udruga HVIDR-a Dugo Selo; HVIDR-a Ivanić-Grad; HVIDR-a Samobor i Sveta Nedelja s predsjednikom Odbora za branitelje Zagrebačke županije Miljenkom Komesom; potom delegacije: Udruge Hrvatski časnički zbor Vrbovec; Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika; Udruge UHBDDR Otok Ivanić; Udruge KVIN Ivanić-Grad te Biciklističke sekcije gardijske brigade TIGAR Rakitje. Općinu Kloštar Ivanić su predstavljali načelnik Željko Filipović i njegov zamjenik Branko Šafran, a Grad Ivanić-Grad zamjenik gradonačelnika Željko Posilović.

Polaganje vijenaca i svijeća je uveličano špalirom zastava i svečanim postrojem Povijesne postrojbe 10. satnija Ivanić, a himnu je izvela Limena glazba DVD-a Kloštar Ivanić. Župu Kloštar Ivanić je predstavljao fra Franjo Jurinec, a Sisačku biskupiju povjerenik za pastoral branitelja Sisačke biskupije vlč. Mladen Vidak, koji je predvodio molitvu u Parku hrvatskih branitelja i misu u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kloštru Ivaniću.

Nakon mise je za sudionike hodočašća organiziran ručak u sportskom parku u Kloštru Ivaniću, kao i tradicionalna braniteljska GULAŠIJADA.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić