Nove mjere za Zagrebačku županiju

Usprkos ovotjednim najavama, Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije ipak je podnio prijedlog pojačanih protuepidemijskih mjera za sprječavanja širenja virusa COVID-19 na području županije.

Nacionalni Stožer je prijedlog prihvatio, a na snagu stupa od ponedjeljka 14. rujna i primjenjivat će se 14 dana.
Mjere su predložene jer je u posljednjih tri dana znatno povećan broj osoba kojima je propisana mjera samoizolacije, a došlo je i do ulaska virusa u dječje vrtiće u Jastrebarskom i Velikoj Gorici, u Dom za starije i nemoćne osobe u Vrbovečkoj Dubravi gdje su pozitivne djelatnice, te u OŠ Brckovljani gdje je pozitivan jedan učenik.

Pa se tako od ponedjeljka na svadbenim svečanostima, bez obzira na broj prisutnih osoba, obavezno vodi evidencija prisutnih.

Na ostalim privatnim svečanostima i proslavama može biti prisutno najviše 20 osoba, a na pogrebima i posljednjim ispraćajima najviše 50 osoba, bez održavanja karmina i izražavanja sućuti bliskim kontaktom.

Na svim društvenim i javnim okupljanjima poput misa, priredbi, izložbi, sportskih natjecanja i ostalih manifestacija, obavezno je pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a ako se održavaju u zatvorenom prostoru obavezno je nošenje maski za lice.

Posjeti korisnicima domova za starije i nemoćne te korisnicima drugih oblika pružanja socijalne skrbi smještaja dopušteni su samo na otvorenom prostoru kao što je okućnica, vrt ili dvorište, pri čemu su i korisnici i posjetitelji obavezni koristiti masku te održavati fizičku distancu od najmanje 1,5 metara. Posjet može trajati najviše 30 minuta
Iznimno, dopušteni su posjeti nepokretnim osobama i u zatvorene prostore, s time da u posjet može doći samo jedna osoba.

Također, donesena je i preporuka zaposlenicima zdravstvenih ustanova, vrtića i škola te zaposlenicima pružatelja socijalnih usluga da ne sudjeluju na organiziranim okupljanjima većeg broja osoba.

Zadužuju se stožeri jedinica lokalne samouprave za pojačani nadzor propisanih epidemioloških mjera.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić