Obiteljskom radiju Ivanić priznanje 14. RUJAN

Danas je u Domu kulture Josipa Badalića u Križu održana svečana sjednica Općine Križ povodom obilježavanja Dana Općine.
Sjednici su prisustvovali izaslanik predsjednika sabora i predsjednik županijske skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak, državni tajnik i izaslanik predsjednika Vlade Tugomir Majdak, saborski zastupnici Ivana Posavec Krivec i Dario Zurovec, te ostali uvaženi gosti, gradonačelnici i načelnici susjednih i prijateljskih gradova i općina.

Sjednicu je svečano otvorio predsjednik Općinskog vijeća Mladen Rogić, dok je o realiziranim projektima tijekom proteklih godinu dana, ali i onima u tijeku, govorio načelnik Općine Križ Marko Magdić.
U proteklih godinu dana načelnik je istaknuo velika ulaganja u komunalnu infrastrukturu, poljoprivredu i obrazovanje na području Općine Križ, zatim početak realizacije projekta izgradnje novog Dječjeg vrtića u Križu koji bi trebao biti završen do 3. mjeseca 2021. godine, te izgradnju distributivno logističkog centra tvrtke LIDL Hrvatska u Poduzetničkoj zoni Križ.

Svim prisutnim uzvanicima i sugrađanima načelnik je čestitao Dan Općine Križ i Dan Župe uzvišenja sv. Križa, nakon čega je slijedila dodjela javnog priznanja «14. rujan» i zahvala načelnika zaslužnim pojedincima.

Odlukom vijećnika, priznanje Općine Križ «14. rujan» dodijeljeno je Obiteljskom radiju Ivanić, povodom obilježavanja 50 godina rada te u znak javnog priznanja za doprinos razvoju i ugledu lokalne zajednice, informiranju građana Općine Križ i okolnog područja.
Zahvale Općinskog načelnika dodijeljene su Blaženki Hodak, predsjednici Udruge za terapijske i pedagoške aktivnosti «Bijeli jelen», zapovjedniku Vatrogasne zajednice Općine Križ MariJu Mataniću, Stožeru civilne zaštite Općine Križ, te umirovljenoj odgojiteljici iz DV Križ Miri Žuteković.

U sklopu svečane sjednice dodijeljena je i «Plaketa Josipa Badalića», budući da zbog epidemije koronavirusa ove godine nisu bili održani Badalićevi dani u svom uobičajenom terminu.
Plaketa je dodijeljena Danijeli Kovačec, najboljoj studentici ruskog jezika i književnosti na Katedri za ruski jezik i Katedri za rusku književnost, Odsjeka za istočnoslavenske jezike i književnost, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2019./2020.
U prigodi obilježavanja dana Općine Križ, danas je prije svečane sjednice delegacija na čelu s načelnikom Markom Magdićem posjetila Spomen sobu poginulih branitelja Domovinskog rata u Galeriji Križ, dok je dan župe Uzvišenja sv. Križa, koji se također slavi 14. rujna ove godine bio obilježen u sklopu jučerašnje nedjeljne mise.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić