PP Ivanić- Grad i Ivica Kostelić sigurni u prometu

Već petu godinu zaredom, u organizaciji međunarodne mreže prometne policije ROADPOL, od 16. do 22. rujna se u Hrvatskoj obilježavaju Dani sigurnosti u prometu, ove godine pod geslom «Ostani živ i spasi živote drugih».

Ministarstvo unutarnjih poslova će diljem Hrvatske u narednih tjedan dana provoditi pojačane preventivno-represivne aktivnosti s ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu te smanjenja broja prometnih prekršaja. Posebnu pozornost policija će pridavati prekomjernoj brzini, vožnji pod utjecajem alkohola, nekorištenju sigurnosnog pojasa te nepropisnom korištenju mobitela u vožnji.

U obilježavanje Dana sigurnosti u prometu uključila se i Policijska postaja Ivanić- Grad, pa su tako jučer u blizini škole i vrtića u Općini Križ policijski službenici pojačano nadzirali promet i s načelnikom Markom Magdićem građanima dijelili prigodne letke, a zaustavljeni vozači u Novoselcu su potpisivali prisegu da će se pridržavati svih prometnih propisa.

Danas, kada se obilježava i Dan bez poginulih u prometu, akcija se nastavila na području Općine Kloštar Ivanić gdje je s policijom letke o sigurnosti u prometu svojim sugrađanima dijelio načelnik Željko Filipović, te u Ivanić Gradu gdje se u akciju ispred Srednje škole Ivan Švear uključio i gradonačelnik Javor Bojan Leš koji je istaknuo kako se svi sudionici u prometu moraju ponašati odgovorno s ciljem smanjivanja žrtava na minimum.

Također, dodao je kako se na nekoliko kritičnih lokacija na području Grada Ivanić- Grada planiraju u suradnji s Policijskom postajom postaviti pješački prijelazi i ležeći policajci upravo kako bi se dodatno povećala sigurnost svih sudionika u prometu.

 Svoj doprinos obilježavanju Dana sigurnosti u prometu ove je godine dao i naš najuspješniji skijaš Ivica Kostelić koji je u Ivanić Gradu i Kloštru Ivaniću građanima dijelio na potpis prisegu o poželjnom ponašanju u cestovnom prometu.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić