50 GODINA RADIO KLUBA IVANIĆ

Radio klub Ivanić je 25. rujna obilježio 50 godina postojanja. Osnovan je 1966. godine u okviru Narodne tehnike u Ivanić Gradu, a danas su članovi Zajednice tehničke kulture. Klub ima 22 člana, a svojim radom pridonose razvijanju tehničke kulture, naročito u segmentu elektronike, elektrotehnike i računarstva. Velika većina članova bila je uključena u Domovinski rat, te je svojim znanjem pomogla u organiziranju veze i opremanju sredstvima za vezu.
Tijekom i poslije rata održano je nekoliko tečajeva i ispita za radio operatore, a neki od njih su danas vrsni natjecatelji, konstruktori i uzorni radioamateri i članovi društva. Sudjeluju na gotovo svim natjecanjima na UKV području u domovini i inozemstvu i postižu solidne rezultate.


Dobro surađuju s udrugama i organizacijama, a posebno se ističe suradnja s Biciklističkim klubom Ivanić organiziranjem radioveze za vrijeme međunarodne biciklističke utrke "Stjepan Grgac".
Zahvalnice za potporu u djelovanju kluba dobili su Hrvatski radioamaterski savez, Grad Ivanić-Grad, Zajednica tehničke kulture Grada Ivanić-Grada, Zajednica tehničke kulture Zagrebačke županije i Hotel Sport. Predsjednik Dražen Baotić i tajnik kluba Vlado Markuš podijelili su priznanja i nagrade osvojene na UKV natjecanju „Otok Ivanić 2016“ koje je Radio klub Ivanić održao 17. srpnja.
Predsjednik Hrvatskog radioamaterskog saveza Zdenko Blažičević im je čestitao obljetnicu, žaleći što se sve više klubova u Hrvatskoj gasi, ali i poželio da, unatoč tomu, sve frekvencije budu zauzete.
Želja Radio kluba Ivanić je u skoroj budućnosti preseliti se na lokaciju izvan grada, napraviti novi sustav antena, te privući što više mladih kako bi klub i za 50 godina mogli proslaviti obljetnicu.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić