Izbor iz današnjih vijesti

Od 23. kolovoza APPRRR za Zagrebačku županiju na novoj adresi

Iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju obavještavaju korisnike da će od 23. kolovoza Podružnica Agencije APPRRR u Zagrebačkoj županiji umjesto na dosadašnjoj adresi Ulica grada Vukovara 70/VI poslovati na adresi Ozaljska 10, gdje posluje i Podružnica za Grad Zagreb.  

Poslovanje dviju podružnica na jednoj lokaciji doprinjet će  racionalizaciji troškova, ali i kvalitetnijoj dostupnosti svih potrebnih informacija korisnicima Agencije za plaćanja na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.   

Zbog poslova vezanih uz preseljenje na novu adresu, Podružnica APPRRR Zagrebačke županije neće raditi 22. kolovoza.   

Vatrogasci dislocirani u Drniš

S područja Otoka Ivanića je u subotu 19. kolovoza 11 vatrogasaca hitno upućeno u Drniš za pomoć u gašenju požara. Temeljem zapovijedi Glavnog vatrogasnog zapovjednika RH, zapovjednik Vatrogasne postrojbe Grada Ivanić Grada Dario Kezerić je na  izvanrednu dislokaciju uputio 7 ljudi i 2 vozila Vatrogasne postrojbe Ivanić Grad. S područja Zagrebačke županije na ispomoć su upućena i 4 vatrogasca i 2 vozila s područja Križa te jedno vozilo i jedan vatrogasac s područja Kloštra Ivanića. Dislociranim vatrogasnim snagama Zagrebačke županije zapovijeda zapovjednik VP Ivanić-Grad Dario Kezerić, a tamo bi trebali provesti najmanje 5 dana. Dok je zapovjednik VP Ivanić-Grad na dislokaciji, u Ivanić-Gradu zapovijeda njegov zamjenik Jasminko Kranjčec.

Zapovjednik DVS ZŽ Dario Kezerić je jutros priopćio, da su u noći sa subote na nedjelju imali odmor, te da su svi dobro. Danas prije podne su krenuli gasiti veliki požar kod Benkovca, jedan od čak desetak aktivnih na tom području. S obzirom na veličinu požara, očekuje ih naporan dan i noć.

Izvještaj PP Ivanić-Grad

Na području Policijske postaje Ivanić Grad je u proteklom tjednu evidentirano kazneno djelo krađe počinjeno od strane nepoznatog počinitelja. U proteklom tjednu se dogodilo pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. Policijski službenici PP Ivanić Grad su evidentirali 19 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih jedan prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od dopuštene.
PP Ivanić Grad je podnijela četiri optužna prijedloga, i to jedan prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jedan iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i dva iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

47. Memorijal Stjepana Grgca

U organizaciji Biciklističkog kluba Ivanić i pod pokroviteljstvom Grada Ivanić-Grada, Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije i MUP-a RH u Ivanić Gradu je jučer održan 47. Memorijal Stjepana Grgca, cestovna međunarodna biciklistička utrka koja se boduje za KUP Hrvatske u kategoriji početnika, kadeta, juniora i seniora, a na utrci su vozili i veterani i žene. Ivanićka utrka je zahvaljujući trudu brojnih volontera, među kojima su najbrojniji dobrovoljni vatrogasci, i drugih prijatelja BK Ivanić i ove utrke, najbolje organizirana u Hrvatskoj. Ove godine Memorijal je vraćen na staru stazu po kojoj su se utrke održavale dugi niz godina: od Ivanić-Grada preko Križa, Popovače, Kutine do Garešnice i natrag. Startalo je ukupno 195 vozača i vozačica.

U kategoriji veterana prvi je na cilj stigao Damjan Ivšak iz Biciklističkog kluba Perfa (HR), drugi Miha Koncilija iz kluba Rog As (SLO), a treći Zoran Orehovec BK Dinamo (HR). Među ženama je prva bila Dorotea Čargonja iz BK Rijeka, druga Karla Kožić iz BK Perfa, a treća Mateja Posavec iz BK Rijeka.

U kategoriji početnika do 13 godina prvi je bio Anže Ravbar KK Adria Mobil, drugi Marcel Skok KD Sloga 1902 Idrija, a treći Enej Boznar Prosen KK Kranj, svi iz Slovenije.
U kategoriji početnika do 14 godina prvi je bio Natan Gregorčič ROG As, drugi Aljaž Turk KK Adria Mobil i treći Grega Podlesnik KD Sevnica, svi iz Slovenije. Vozačica BK Ivanić Klara Rodeš zauzela je 24. mjesto.

U kategoriji početnika do 15 godina prvi je na cilj stigao Jaka Špoljar KK Adria Mobil, drugi njegov klupski kolega Adam Jordan, a treći Nik Rojko TBP Lenard, svi iz Slovenije. Vozač BK Ivanić Mateo Botinčan je zauzeo 15. mjesto.

U kategoriji kadeta prvo mjesto je zauzeo Andrej Šranc KK Gorje, drugo Boštjan Murn KK Adria Mobil, obojica iz Slovenije, a treće Fabian Csongor iz Mađarske.

U kategoriji juniora prvi je bio Žiga Jančar iz ROG As (SLO), drugi Toni Srbić BK Zadar, a treći Peter Šranc KK Gorje (SLO).

U kategoriji seniora prvi je na cilj stigao Tadej Logar KK Kranj, drugi Matic Veber KK Bled, obojica iz Slovenije, a treći hrvatski vozač Robert Šangulin koji vozi za klub iz Mađarske. Vozač BK Ivanić Dario Dovranić je zauzeo 19. mjesto.

Rukometno kadetsko EP i SP

Hrvatska rukometna ženska kadetska reprezentacija je na Europskom prvenstvu u Slovačkoj, na svom prvom velikom natjecanju u novom sastavu i pod vodstvom trenera Ivanića Gorana Bobića,  zauzela 13. mjesto.
U završnici turnira su u prvom susretu razigravanja od 13. do 16. mjesta djevojke pobijedile Češku rezultatom 26:22, a među najefikasnijima je bila igračica Ivanića Ana Malec s 5 golova, dok je Tina Barišić postigla jednoga.

U utakmici za 13. mjesto hrvatske kadetkinje su pobijedile reprezentaciju Austrije 34:27. Među najefikasnijima u ovoj utakmici je bila igračica Ivanića Tina Barišić sa 7 golova, dok je Ana Malec postigla 2.

Hrvatska rukometna muška kadetska reprezentacija je u posljednjoj je utakmici Svjetskog prvenstva u Gruziji u borbi za treće mjesto i brončanu medalju izgubila od Danske 29:30. Tako su izabranici Luke Panze zaključili nastup na Svjetskom prvenstvu na 4. mjestu.  

Streljaštvo

U nedjelju 20. kolovoza održano je natjecanje u streljaštvu serijskim pištoljem ili revolverom velikog kalibra Otvoreno prvenstvo Karlovačke županije i XX Memorijalni turnir „Vladimir Šoštarić Ćaba“. Natjecanja su odražana u disciplini 25 m veliki kalibar pištolj ili revolver 15+15 (15 hitaca u preciznom gađanju, 15 hitaca u brzom gađanju, ekipno i pojedinačno.
Ekipa SU Sv. Mihovil Lučko u sastavu Martin Franković i Gordan Franković te Stjepan Žinić i Zlatko Tambolaš ostvarila je treće mjesto od prijavljenih 9 ekipa te ekipnu normu za predstojeće državno prvenstvo.
Gordan Franković je s 259 krugova postigao normu za državno prvenstvo i plasman na 9. mjesto. Martin Franković je sa 151 krugom zauzeo 31. mjesto.
Gordan Franković će 26. i 27. kolovoza nastupiti u Osijeku na Prvenstvu RH za veterane starije od 50 godina.zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić