Održana sjednica Općinskog vijeća Kloštra Ivanića

Četiri sata trajala je u utorak sjednica Općinskog vijeća Kloštra Ivanića, kojoj je nakon dužeg izbivanja nazočio i vijećnik Mislav Lukša.

U prvom dijelu sjednice vijećnici su primili na znanje izvješća o poslovanju trgovačkih društava u suvlasništvu Općine Kloštar Ivanić – Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije, Ivaplina, Ivakopa, Obiteljskog radija Ivanić i Knjižnice Kloštar Ivanić za 2019. godinu. Jedino je poduzeće Ivakop prošlu godinu završilo s gubitkom od 178 tisuća kuna zbog niza poslovnih razloga među kojima je i cjenik usluga iz 2014, obnova voznog parka, nabava kompostera, pojašnjeno je vijećnicima tijekom podnošenja izvješća.

Vezano uz Ivakop na dnevnom redu je bilo i prihvaćanje izmjena i dopuna Odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada, što je preduvjet za izračun nove cijene odvoza smeća, koja bi, kako doznajemo trebala biti veća za oko 30 posto. Za sada joj kloštranski vijećnici nisu dali zeleno svjetlo. Isto tako nije usvojen ni prijedlog odluke o uređenju prometa na području Općine, već je poslan na doradu.

Općinsko vijeće Kloštra Ivanića prihvaćanjem Zaključka na jučerašnjoj sjednici, upućuje Ministarstvu pravosuđa inicijativu za izmjenu Zakona o područjima i sjedištima sudova i osnivanje samostalnog Općinskog suda u Ivanić-Gradu. Takvu inicijativu trebalo bi podržati i Gradskog vijeće Ivanić-Grada.

Vijećnici su nakon poduže rasprave produžili kratkoročno zaduženje Općine Kloštar Ivanić kod Privredne banke Zagreb uz povoljniju kamatnu stopu. Riječ je o produženju dopuštenog prekoračenja po transakcijskom računu Općine.

Tijekom Aktualnog sata vijećnici Lukša, Lacković-Žertuš, Božić i Kukec postavljali su pitanja načelniku o stanju općinskih prometnica nakon izgradnje vodovodne i plinske mreže, o završenim i planiranim projektima, o mjerama za privrednike uslijed korone, o potrebi privlačenja investitora na područje Općine, o funkcioniranju općinske uprave pod epidemiološkim mjerama, o tijeku izgradnje nogostupa u Ulici kralja Tomislava, asfaltiranju udarnih rupa te stišavanju prometa u Školskoj ulici kod Osnovne škole.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić