Bučijadom započeo Mjesec jela od buča u Ivanić- Gradu

16. po redu Bučijada u Ivanić-Gradu se ove godine održava na drugačiji način, i to tijekom cijelog mjeseca listopada. Iako smo navikli na raskošne kreacije od buča, brojne štandove i gužvu, ove godine vikend događanja su zbog epidemioloških mjera organizirana u skromnijem obujmu.

Za građane i turiste glavna je ugostiteljska manifestacija LISTOPAD_mjesec jela od buča domaćih ugostitelja. U ponudu jela i slastica od buča od 1. do 31. listopada uključilo se 12 restorana, pizzerija, pekarnica, slastičarnica i seoskih turizama na području Grada Ivanić-Grada i Općine Kloštar Ivanić, a 5 ih dodatno nudi PIKNIK košare, koje se mogu konzumirati u uređenim kutovima za piknik u gradu i u okolnoj prirodi. Piknik ambalaža je napravljena od 100% biorazgradivih materijala, te su osigurani zeleni otoci za njeno odlaganje.

Tijekom vikenda na Trgu Vladimira Nazora organiziran je i mali Sajam lokalnih OPG-ova, a u Centru za posjetitelje/Suvenirnici tijekom cijele godine mogu se kupiti bučino ulje, vino škrlet ili suveniri Ivanić-Grada.
Na web stranici Turističke zajednice Ivanić-Grada i Facebook stranici Bučijade odvija se E-Sajam Bučijada na kojem možete pronaći brojna Obiteljska poljoprivredna i eko gospodarstva, te kupiti njihove proizvode, uz mogućnost dostave ili preuzimanja kupljene robe tijekom cijeloga listopada.

Grad je i ove godine ukrašen bučama, od izloga do okućnica. Nekoliko dekoracija na javnom prostoru na Trgu Vladimira Nazora izradili su članovi kulturno umjetničkih društava s područja grada, a za uređenje Trga je bila zadužena Fašnička udruga Žaba.

Organizatori Grad Ivanić-Grad, Turistička zajednica i Udruga proizvođača bučinog ulja Hrvatske, pripremili su i prezentacije, te interaktivne šetnje uz povijesne priče Ivanića koje je građanima otkrivao zapovjednik Povijesne postrojbe Ivica Kozjak.

U Pučkom otvorenom učilištu i Muzeju Ivanić-Grada otvorene su izložbe o prošlim Bučijadama.
Iako ove godine nije bilo tradicionalnog izbora najmanje i najoriginalnije buče, kao niti najljepše skulpture od buča, turistička zajednica je organizirala izbor najljepše uređenih javnih, poslovnih i privatnih prostora.

Za najljepše uređen okoliš po izboru građana moći ćete glasati na Facebook stranici Bučijade od ovog tjedna, a za izbor najuspješnijih i ove je godine zadužen žiri na čelu sa Snježanom Dević. Žiri će posebnu pozornost prilikom odabira najboljih obratiti na uporabu elementa buče, inspiraciju prilikom ukrašavanja i cjelokupni dojam koji mora tvoriti lijepu priču i biti ugodan oku.

I iako je ovogodišnja Bučijada bila organizirana u skromnijem obliku, tijekom prijepodneva brojni građani su šetali ulicama grada i fotografirali nove umjetničke kreacije, te doživjeli njen poznati šarm.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić