U županiji 53 novooboljele osobe: 5 s područja Otoka Ivanića

Zagrebačka županija danas broji najveći broj novih slučajeva zaraze u jednom danu od početka epidemije – evidentirane su 53 novooboljele osobe, među kojima su 3 s područja Grada Ivanić Grada, te po jedna s područja Općine Križ i Klošar Ivanić.

Kako doznajemo od epidemiologa, s područja Grada Ivanić Grada jedan slučaj povezan je uz rođendansku proslavu, jedan je kontakt prethodno oboljele osobe dok je treća osoba zaražena kontaktom na radnom mjestu u Zagrebu. Za slučaj iz Kloštra Ivanića zasad nije poznata epidemiološka anamneza, dok je novooboljela osoba iz Općine Križ također zaražena kontaktom na radnom mjestu u Zagrebu. Novooboljeli zasad imaju blage simptome.

Najviše novih slučajeva danas bilježi Dugo Selo -14, 6 novih slučajeva evidentirano je u Općini Rugvica, po 5 osoba u Samoboru i Velikoj Gorici, 4 u Vrbovcu, po 3 u Gradu Ivanić Gradu, Svetom Ivanu Zelini i Općini Brckovljani, te po jedan slučaj u Zaprešiću i Jastrebarskom, i Općinama Brdovec, Bistra, Luka, Klinča Sela, Stupnik, Kloštar Ivanić, Križ i Farkaševac.

2 novooboljele osobe kontakti su prethodno oboljelih, 1 slučaj je povezan s privatnom proslavom, 1 s boravkom u inozemstvu, dok je za 29 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza.
U posljednja 24 sata 3 su osobe izliječene, a samoizolacija je propisana za još 236 osoba.

Županijski stožer je još jednom pozvao građane da poštuju socijalnu distancu, izbjegavaju velika okupljanja i ponašaju se odgovorno kako bi zaštiti svoje zdravlje, te zdravlje svojih najbližih.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić