Obiteljskom radiju Ivanić HURIN-ovo priznanje za 50 godina rada

Na godišnjem Saboru Hrvatske udruge radijskih nakladnika HURIN priznanja dobili Obiteljski radio Ivanić i Radio Samobor za 50 godina rada, za 55 godina Radio Ogulin, a za 75 godina Petrinjski radio i Radio Koprivnica.

Priznanja za godina 25 godina rada su dobili Radio Bljesak Okučani i Radio Quirinus Sisak, za 15 godina Radio Delta Metković, Radio Ragusa Dubrovnik, Radio Rab, Radio Sveta Nedelja i Radio Slunj, a za 10 godina Super Radio Čazma i City radio Velika Gorica.

Prema ocjeni stručnog žirija na čelu sa sveučilišnim profesorom medija Zdravkom Kedžom ''Zlatni mikrofon' je zaslužila Eva Zadro s Trend radija iz Karlovca za emisiju ''Gost dana''. ''Srebrni mikrofon'' pripao je Suzani Modrušan Krošnjak s Rovinj FM-a za emisiju "Eko zona", a ''Brončani mikrofon'' prof.dr. Agnezi Szabo za emisiju "Vremeplov – hrvatski kutak za povijesni trenutak" na Hrvatskom katoličkom radiju.

Za najbolju akciju nagrađeni su Zabavni radio - prijašnji Radio Martin - za akciju ''Kontejneri za Čučerje'', Radio Slavonija Osijek za akciju ''Prvi dan škole'' i Antena Zadar za akciju ''Darivanje prvašića''.

Za ''Jingle godine'' nagrađeni su Petrinjski radio (Penzić koji prati trendove), Radio Slatina (Internet) i Radio Drava (Tvoj top radio). U kategoriji ''Najbolja internet stranica'' ove godine su nagrađeni Radio Jaska, Radio Marija i Super radio.

Predsjednik ocjenjivačkog suda dr.sc. Zdravko Kedžo izrazio je zadovoljstvo što je, usprkos koronakrizi, na natječaj pristigao veliki broj prijava i kvalitetnih radova, te radijske djelatnike pozvao da ustraju u stvaranju kvalitetnih sadržaja.

Radio je pravi medij zajednice

U koronakrizi se opet dokazalo, da je radio pravi medij zajednice, kojem se vjeruje, konstatirano je na susretu radijskih nakladnika, koja okuplja 68 pretežno lokalnih radio stanica, uključujući Obiteljski radio Ivanić.
Razgovaralo se o smanjenju radijskih prihoda u uvjetima koronakrize i izostanku materijalne pomoći društva, o tome zašto se Ministarstvo kulture i medija nije jasno odredilo o primjedbama HURIN-a na nacrt prijedloga novog Zakona o elektroničkim medijima i zašto se nije odazvalo na poziv na HURIN-ov godišnji skup.

Raspravljalo se i o tome, kako se oduprijeti lažnim vijestima koje dolaze s društvenih mreža, kako zadržati povjerenje slušatelja, o potrebi da se u okviru HURIN-a organizira stručna podrška kvaliteti radijskog programa, zatim o tome kako ispuniti zakonsku regulativu i proizvesti moderan radijski program, te kako se boriti s konkurencijom koja nema tehničke, kadrovske, prostorne i financijske minimume, a smatra se medijem.

Dr. sc. Zdravko Kedžo, profesor medijskih djelatnosti na Sveučilištu u Dubrovniku, ustvrdio je da je radio pravi medij zajednice, i da treba pažljivo čuvati svoj najveći kapital, a to je nije ni razmetljiva oprema, niti novac, već povjerenje slušatelja.

Pokrovitelji i partneri HURIN-a za ovaj skup su bili Hrvatska agencija za mrežne djelatnosti HAKOM i Zaklada Konrad Adenauer za Hrvatsku i Sloveniju, čiji je predsjednik Holger Haibach poručio, da je uloga radija danas važnija nego ikada, pošto mu vjeruje većina ljudi, jer im pomaže da razlikuju točne od lažnih informacija.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić