Otvorenje Mjeseca hrvatske knjige u Ivanić- Gradu

Jučer je pod pokroviteljstvom Grada Ivanić Grada i Ministarstva kulture u novouređenoj Gradskoj knjižnici Ivanić Grad svečano otvoren Mjesec hrvatske knjige.

S obzirom na to da se ove godine obilježava 50. obljetnica Dana planete zemlje, ovogodišnja manifestacija ima ekološki karakter, a moto je Razlistaj se! Ova nacionalna manifestacija, posvećena prije svega knjizi, ali i knjižnicama, već 26. godinu zaredom održava se od 15. listopada do 15. studenog, a cilj joj je istaknuti važnost knjige, ali i knjižnica kao mjesta javnog i slobodnog pristupa koja se sve više približavaju građanima.

Važnost knjižnica prepoznao je i Grad Ivanić Grad, koji je u posljednje dvije godine financijski potpomogao preuređenje i proširenje prostora knjižnice u Ivanić Gradu, dok obnovu fonda redovno potpomaže Zagrebačka županija.

Nakon što su razgledali novouređeni prostor Gradske knjižnice Ivanić- Grad, na svečanom otvorenju govorili su članica Programskog i organizacijskog odbora Mjeseca hrvatske knjige 2020. Ivančica
Đukec Kero, ravnateljica Gradske knjižnice Ivanić- Grad Senka Kušar Bisić, gradonačelnik Javor Bojan leš, izaslanica župana, v.d. pročelnice županijskog upravnog odjela za kulturu Zagrebačke županije Jadranka Dujić Frlan, te izaslanik ministrice kulture i medija, državni tajnik Ivan Poljičak.

mjesec2

Ove godine u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige prijavljeno je gotovo 1700 programa od kojih će se dio održavati uživo, dok će dio biti u virtualnom obliku zbog nepovoljne epidemiološke situacije u Hrvatskoj. Među njima je i Čitateljski maraton koji organizira Hrvatsko čitateljsko društvo. Pod nazivom „Minuta za čitanje“ 23. listopada knjižnice će objaviti videozapise jednominutnog čitanja korisnika, knjižničara i svih koji se žele pridružiti akciji.

Novonastaloj situaciji prilagođen je i Nacionalni kviz za poticanje čitanja, koji se do 23. listopada održava pod nazivom „Istraživači planeta Z“, te drugi sadržaji u knjižnicama diljem Hrvatske.

U Mjesec hrvatske knjige svake se godine uključuje i Gradska knjižnica Ivanić Grad, a ove godine uz svečano otvorenje planirane su i radionice, te književni susreti.

Pokrovitelj ovogodišnjeg Mjeseca Hrvatske knjige je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a organizator Knjižnice grada Zagreba.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić