Izbor iz današnjih vijesti

Kreće isplata proizvođačima mlijeka 22,7 milijuna kuna

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je sa slanjem Odluka o isplati odobrenog iznosa iznimne potpore proizvođačima mlijeka i isplatom potpore, na osnovi broja prihvatljivih grla stoke te nakon provedenih kontrola.

Potpora će biti isplaćena svim proizvođačima mlijeka koji su svoje krave u proizvodnji mlijeka uključili u sustav kontrole mliječnosti do 31. ožujka ove godine. Potpora u ukupnom iznosu od 22.707.800 kuna će biti isplaćena na račune 4.686 proizvođača za 88.328 prihvatljivih grla.

Naime, Uredbom Vlade Republike Hrvatske o pružanju iznimne potpore za prilagodbu proizvođačima mlijeka iz ožujka 2017., omogućena je provedba Delegirane uredbe Komisije Europske unije od 8. rujna 2016. o pružanju iznimne potpore za prilagodbu proizvođačima mlijeka i poljoprivrednicima u drugim sektorima stočarstva.

Vatrogasci Otoka Ivanića u Dalmaciji

Na širem benkovačkom području požare gasi i 12 vatrogasaca iz Ivanić Grada, Kloštra Ivanića i Križa, kojima je protekla noć bila vrlo naporna. Kako nam je javio zapovjednik Vatrogasne postrojbe Ivanić-Grad Dario Kezerić, sada zapovjednik dislociranih vatrogasnih snaga Zagrebačke županije, naši vatrogasci su se danas prije podne vratili s požarišta Prisega, gdje je gašenje ometala jaka bura, pa ni kanaderi nisu mogli letjeti. Najgore od svega je, što je 10–15 metara od kuća minirano područje. Usprkos svim nedaćama, uspjeli su spasiti desetak kuća.

Usprkos teškom terenu i iscrpljujućem radu na spašavanju ljudi i imovine od vatrene stihije, svi naši vatrogasci su dobro, no pošto su 24 sata po brdu, kamenju, u vatri, imaju lakših povreda gležnjeva i koljena te žuljeva.

Požari već danima haraju Dalmacijom. Trenutno ih je aktivno na više mjesta diljem obale, a na terenu su stotine vatrogasaca, vojnika i članova Hrvatske gorske službe spašavanja. U gašenju vatre i saniranju požarišta pomažu i građani.

Poljoprivrednici na sajmu u Gornjoj Radgoni

Zagrebačka županija će sudjelovati na 55. međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrane AGRA od 26. do 31. kolovoza u Gornjoj Radgoni. Posjetiteljima će predstaviti poljoprivredne proizvođače i proizvode, vina, razvojne projekte, turističke potencijale i robne marke Zagrebačke županije.
Cilj ovog međunarodnog poljoprivredno-prehrambenog sajma je uspostava suradnje na razvojnim projektima s potencijalnim slovenskim partnerima. Na okruglom stolu „Iskustvo Republike Hrvatske i Republike Slovenije u provedbi programa ruralnog razvoja 2014-2020. na primjeru Zagrebačke županije i Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije - Zavod Novo Mesto“ će na pitanje, kako što bolje iskoristiti sredstva Europske unije za razvoj sela i poljoprivrede, odgovore dati predstavnici akademske zajednice, poljoprivrednika, ministarstava nadležnih za ruralni razvoj i poljoprivredu te predstavnici iz Zagrebačke županije i KGZS Novo Mesto. Posebni gosti će biti pomoćnik ministra poljoprivrede RH Krešimir Ivančić i Tadeja Kvas Majer, generalna direktorica Direktorata za kmetijstvo u Ministarstvu za kmetijstvo, gazdinstvo in prehrano Republike Slovenije.

18. Oldtimer susret i rally

Oldtimer klub Ivanić-Grad organizira 18. Oldtimer susret i rally u nedjelju 27. kolovoza sa startom i ciljem u Ivanić-Gradu, uz posjete Križu, Čazmi i Dubravi kod Vrbovca.
Očekuje se sudjelovanje stotinjak oldtimera.
Prema programu, okupljanje oldtimera u Ivanić-Gradu na Trgu Vladimira Nazora će biti u nedjelju od 8 sati ujutro, izložba od 9 do 11 sati, uz natjecanje za motocikle od 10 do 11 sati.
Vožnja prema Križu započinje u 11,10, a izložba oldtimera u centru Križa će biti od 11,30 do 13 sati. Izložba u Čazmi će biti od 13,30 do 14 sati, a u Dubravi od 14,30 do 15 sati.
Oldtimeri će ponovno biti na Trgu Vladimira nazora u Ivanić-Gradu u 16 sati, kad će uslijediti podjela pehara natjecateljima i druženje vozača.

Djeca hrvatskih branitelja u Savudriji

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata već 16. godinu zaredom vodi djecu na Susret djece hrvatskih branitelja u odmaralištu Veli Jože u Savudriji.
U suradnji sa UHDDR Zagrebačke županije u odmaralištu će i ove godine od 28. kolovoza do 1. rujna biti i desetak djece s područja Otoka Ivanića, sa 4 voditelja.
Za djecu je organizirana škola plivanja, te natjecanja u nogometu, odbojci na pijesku, pikadu, stolnom nogometu, pjevanju, crtanju, modeliranju i drugim disciplinama.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić