Ivanić- Grad: Smart City

U prostorijama razvojne agencije IGRA-e u Poduzetničkom inkubatoru u Ivanić- Gradu održan je sastanak između gradonačelnika Javora Bojana Leša i gradskih tvrtki s predstavnicima ICT sektora tvrtke A1 o uvođenju pametnih tehnologija s ciljem stvaranja pametnog grada. (Smart City)

Pametna rješenja za Ivanić- Grad bi, zahvaljujući projektu širokopojasnog Interneta, uključivala mogućnost digitalne kontrole prometa, praćenja potrošnje, upravljanja otpadom, okolišem i komunalnom infrastrukturom.
Građani bi putem jedinstvene mobilne aplikacije imali mogućnost pratiti onečišćenje zraka, razinu vodotoka ali i dostupnost parkirališnih mjesta u centru Grada.

Gradonačelnik je na sastanku predložio partnerski odnos s tvrtkom A1 u kojem bi Ivanić- Grad postao pilot projekt i prvi u potpunosti Smart city u Hrvatskoj.

Razvojna agencija IGRA uputit će pismo namjere nakon kojeg će biti moguća prijava na natječaje, kao i konačna realizacija projekta i vizije Ivanić- Grada kao pametnog grada.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić