Građanska inicijativa za ukidanje cestarine na relaciji Ježevo - Ivanić- Grad - Križ

Na području Grada Ivanić-Grada i općina Križ i Kloštar Ivanić osnovana je Građanska inicijativa za ukidanje cestarine relaciji Ježevo – Ivanić-Grad – Križ, koja se obraća građanima:

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

potaknuti idejom Građanske inicijative iz Jastrebarskog i mi smo za područje Ivanić-Grada, Kloštar Ivanića i Križa te okolnih naselja pokrenuli potpisivanje peticije za ukidanje cestarine na relaciji Ježevo – Ivanić-Grad – Križ.

Mnogi naši sugrađani svakodnevno putuju na posao u Zagreb koristeći alternativne pravce preko Posavine ili Dugog Sela, kako bi izbjegli plaćanje skupe cestarine do Ježeva. Njihov put do posla je dulji i nesigurniji, a o narušavanju kvalitete života stanovnika posavskog dijela Ivanić-Grada da i ne govorimo. Iako je to sada državna cesta, i dalje je ruralno područje na kojem prometuje poljoprivredna mehanizacija, promet je gust i nesiguran i narušava kvalitetu života i sigurnost ljudi koji tamo žive.

Naglašavamo, da u cijeloj Zagrebačkoj županiji samo naše i područje Jastrebarskog plaćamo cestarinu – ni jedan drugi grad ni općina, a svi se jednako koristimo autocestom.
Ukidanje cestarine bi bilo i pokretač gospodarstva na našem području, o čemu svjedoči podrška poduzeća s našeg područja našoj inicijativi.
Ako postoji dobra volja druge strane, cestarinu je itekako moguće ukinuti. Dokaz tome je da se cestarina ne naplaćuje za dionice autoceste od Dugog Sela do Zagreba, od Zaprešića i Velike Gorice do Zagreba, od Vrbovca do Zagreba….

Stoga Građanska inicijativa organizira potpisivanje peticije za ukidanje cestarine, za koju je već prikupila 2.700 online potpisa.
Svoj potpis možete dati u Ivanić-Gradu na Trgu Vladimira Nazora kod sata, na raskrižju Omladinske i Ulice kralja Tomislava, ili na parkiralištu kod ivanićkog izlaza na autocestu ove subote 28. studenoga od 9 do 12 sati.

Peticija će se potpisivati i u Kloštru Ivaniću u isto vrijeme, u subotu 28. studenoga od 9 do 12 sati na glavnom trgu.
Na području Križa potpise prikuplja 15-ak volontera.

Objedinjene potpise Građanska inicijativa će predati Zagrebačkoj županiji, koja će ih proslijediti dalje.

Podršku inicijativi dali su župan Stjepan Kožić i zamjenica župana Nadica Žužak.
Molimo da na potpisivanje peticije obvezno dođete s maskom i vlastitom kemijskom olovkom.

Za Građansku inicijativu priopćenje potpisuju: Renato Mikac i Jasmina Svilić

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić