Izbor iz današnjih vijesti

Nagrađeni u akciji Volim Ivanić 2017.

Povjerenstvo akcije „Volim Ivanić – Cvjetni otok Ivanić 2017“ u sastavu Srna Krtak, Zlatko Bublić i Ankica Bešter je temeljem pristiglih prijava i fotografija donijelo odluku o dobitnicima priznanja.
U podakciji Cvjetni otok Ivanić 2017. za najljepše uređeni okoliš privatne kuće prvu nagradu dobiva Silvija Čičak iz Ivanić-Grada, drugu nagradu Marijana Kolić iz Ivanić-Grada, a treću nagradu Barbara Milić iz Deanovca. Najljepši balkon ima Jadranka Dujmović iz Ivanić-Grada. Posebno priznanje za inovativnost u uređenju okoliša dobiva Bruno Zorica iz Ivanić-Grada.
Najljepše uređenim okolišem ugostiteljskog objekta je proglašen okoliš „Male kavane“ u Ivanić-Gradu, a najljepše uređenim okolišem privatne tvrtke okoliš „Mesnice Ranogajec“ u Ivanić-Gradu.

Anonimna komisija podakcije „Čovjek ključ uspjeha“ je temeljem pristiglih prijava odlučila, da priznanje za najboljeg konobara u caffee baru dobije Jasmina Habajec iz „Gradske kavane“, za najboljeg konobara u restoranu Mario Pavić iz „Restorana Garfield“, a za najboljega kuhara u restoranu Matija Fijala iz „Izletišta Petek“.

Priznanja će svima biti uručena na svečanoj priredbi u četvrtak 24. kolovoza u 19 sati u maloj dvorani Doma kulture u Ivanić-Gradu, uz izložbu fotografija okućnica iz ovogodišnje akcije Volim Ivanić – cvjetni otok Ivanić, i glazbeni program Jelene Mesarić, na koji su pozvani svi zainteresirani građani.

Dogradnja vrtića u Kloštru Ivaniću

Rekonstrukciju postojećeg i dogradnju novoga dijela objekta Dječjeg  vrtića Proljeće u Kloštru Ivaniću izvode tvrtke Elektrocentar Petek i Kapitel iz Ivanić-Grada. Radovi su započeli 19. srpnja uz ugovoreni rok za završetak 27. siječnja 2018., doznajemo od načelnika Općine  Željka  Filipovića.

Postojeći je prostor površine 497 kvadratnih metara, a dograđeni će   imati 839. Do početka nove pedagoške godine 4. rujna trebala bi biti gotova rekonstrukcija postojećeg dijela vrtića.  

U nadograđenom dijelu će biti 5 novih prostorija za boravak djece, sa sanitarijama, rekvizitima i didaktičkom opremom, te dvorana koja se u  slučaju potrebe može pregrađivanjem pretvoriti u još dvije prostorije  za prihvat i boravak djece.

Vatrogasci u Dalmaciji

Vatrogasci iz Ivanić-Grada, Kloštra Ivanića i Križa već četiri dana sudjeluju u gašenju požara u Dalmaciji. Zapovjednik Vatrogasne postrojbe Ivanić-Grad u svojstvu zapovjednika dislociranih snaga  Zagrebačke županije Dario Kežerić je danas izvijestio, da su noćas    gasili požar u Ostrovici, 20-tak kilometara od Benkovca. Nakon naporne noći u borbi s vatrenom stihijom vatrogasci su iscrpljeni,  imali su kvarova na vozilima, a i dio opreme im je uništen. Prema  informacijama Operativnog centra Benkovac, danas prije podne su svi požari bili pod kontrolom i bura se smirila, tako da se, prema  riječima zapovjednika Kezerića, nadaju tijekom dana otpustu i mogućem povratku kući.

Slikanje krpicama

Udruga „Ženske ruke“ Križ poziva na otvorenje izložbe «Slikanje krpicama“ u Galeriji Križ u četvrtak 24. kolovoza u 19 sati. Ova udruga je od osnutka poznata po recikliranju tekstila, a slikanje krpicama ili patchwork je samo jedan od oblika recikliranja kojem su se članice ove godine potpuno posvetile i ovo im je prva izložba na tu temu, a prigoda je obilježavanje Dana Općine Križ.
Slikanje krpicama ili patchwork je način šivanja spajanjem krpica geometrijskog oblika izrezanih iz otpadnog tekstila, s ciljem stvaranja harmonične cjeline novog uporabnog predmeta.

U nedjelju 18. susret oldtimera

Oldtimer klub Ivanić organizira za nedjelju 27. kolovoza 18. Susret oltimera, izložbu vozila i rally. Od 9 do 11 sati će u Ivanić-Gradu na  Trgu Vladimira Nazora posjetitelji moći razgledati stotinjak starodobnih vozila, a od 10 do 11 sati će na parkiralištu kod Sportskog parka Zelenjak biti natjecanje motociklista, prvenstvo HAVAP-a. Vožnja prema Križu započinje u 11,10, a izložba oldtimera u centru Križa će biti od 11,30 do 13 sati. Izložba u Čazmi će biti od 13,30 do 14 sati, a u Dubravi od 14,30 do 15 sati.
Oldtimeri će ponovno biti na Trgu Vladimira nazora u Ivanić-Gradu u 16 sati, kad će uslijediti podjela pehara natjecateljima i druženje vozača.
Zbog ove manifestacije će biti zatvoren promet za sva vozila na Trgu Vladimira Nazora u nedjelju 27. kolovoza od 7 do 16,30, a parkiralište Sportskog parka Zelenjak od 7,30 do 11 sati.

Zabavni vikend u Križu

Posjetitelje koji ovog vikenda posjete Križ očekuje bogat program povodom Dana Općine 14. rujna. Glavna događanja će biti od 25. do 27. kolovoza.
Izdvajamo koncert Bosutskih Bećara u petak 25. kolovoza te u  subotu 26. kolovoza Sajam obrta i rukotvorina u parku u Križu, 20. Festival slastica Kriški oblizeki u društvenom domu u Križu, a u večernjim satima koncert Učiteljica.
U nedjelju 27. kolovoza u prijepodnevnim satima će u parku u Križu biti prvo općinsko natjecanje u spravljanju kotlovine, koju će se moći i degustirati uz dobrovoljni prilog za Župni Caritas namijenjen za kupnju školskog pribora za djecu u socijalnoj potrebi. Rekreativci mogu u nedjelju sudjelovati u prvoj Obiteljskoj biciklijadi, koju Općina Križ organizira u suradnji s Biciklističkim klubom Ivanić i Gradskim društvom Crvenog križa Ivanić-Grad. U nedjelju u 11,30 sati u Križ stižu sudionici međunarodnog susreta starodobnih vozila Oldtimer kluba Ivanić-Grad, te će se u Križu do 13 sati moći razgledati razne vrste oldtimer vozila.
Uz brojne izložbe i sportska natjecanja, 8. rujna će u Domu kulture u Križu nastupiti stand-up komičar Ivan Šarić, uz posebnu cijenu ulaznice od 30 kuna.

Ljetna kampanja „Prijatelja životinja“

Udruga Prijatelji životinja provodi ljetnu kampanju protiv napuštanja životinja, koja uključuje distribuciju letaka o odgovornosti skrbnika pasa. Prijatelji životinja su ponudili lokalnim zajednicama besplatnu pripremu plakata s pozivom na mikročipiranje pasa, a u suradnji s Udrugom gradova su osmislili i letak o zakonskim obavezama skrbnika pasa i također ga besplatno ponudili svim općinama i gradovima kako bi ga oni otisnuli i podijelili uz račun za komunalnu naknadu, što je učinila samo nekolicina gradova i općina.

Zakonom o zaštiti životinja zabranjeno je napuštanje životinje. Kazna je veća od 10.000 kn.
Mikročipiranje pasa obvezno je u Republici Hrvatskoj. Kazna za nepoštovanje ove obveze iznosi do 6000 kn.
Zakonska obaveza  skrbnika je osigurati  kontrolu razmnožavanja životinja. Ako skrbnik ne želi zbrinuti mladunčad, snosi troškove zbrinjavanja. Preporučuje se kastracija ženki i mužjaka, koja sprečava neželjeno potomstvo. Kazna za nepoštovanje ove obaveze iznosi više od 10.000 kn.
Skrbnik mora osigurati potrebne uvjete za kućne životinje, što uključuje i veterinarsku skrb. Zanemarivanje i zlostavljanje životinja kažnjivo je iznosom većim od 10.000 kn, a mučenje i ubijanje zatvorskom kaznom do godine dana.
Skrbnik životinje obavezan je komunalnom redaru predočiti dokaz o mikročipiranju i cijepljenju psa.
Skrbnik je dužan počistiti izmet za svojim psom i držati životinju na povodcu, osim na mjestima gdje je dopušteno da se pas kreće slobodno.
Udomljavanjem umjesto kupnje možete pomoći životinjama i svojoj zajednici. Pas iz skloništa je zdrav, cijepljen, mikročipiran i kastriran.
Ako ste svjedok kršenja zakona, zanemarivanja ili zlostavljanja životinja, Prijatelji životinja preporučuju da prijavite takve slučajeve nadležnoj veterinarskoj inspekciji i komunalnom redarstvu, a u slučaju zlostavljanja i policiji.


zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić