Brežani na 27. Susretu folklornih ansambala

Hrvatski sabor kulture organizira za subotu i nedjelju 5. i 6. prosinca dva folklorna festivala: 17. Susret malih vokalnih sastava u subotu od 18 sati i 27. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina u nedjelju od 19 sati.

Na 27. Susretu folklornih ansambala i izvornih skupina sudjeluje Ogranak seljačke sloge Posavski Bregi u nedjelju, 6. prosinca od 19 sati. Stručni žiri je među 24 prijavljene odabrao pet folklornih skupina sa snimljenim lokalnim pjesmama, plesovima i običajima. Ovogodišnji Susret je revijalnog karaktera, ali će ga pratiti stručno povjerenstvo, koje će na kraju održati okrugli stol s voditeljima i sudionicima, također preko interneta.

17. Susret malih vokalnih sastava predstavlja radove vokalnih sastava različitog izričaja, slobodnih stilova i žanrova, te izvorne pučke glazbe i folklora u izvedbi 15 sastava iz deset županija, koje je stručni žiri odabrao među 44 prijavljena, može se također pratiti preko interneta u subotu od 18..

Organizator je Hrvatski sabor kulture, suorganizator HDS-ZAMP, a novčano podupire Ministarstvo kulture i medija RH.

Zbog epidemiološke sitacije, oba festivala se mogu pratiti samo preko interneta, i to preko službene web stranice Hrvatskog sabora kulture hrsk.hr/tv odnosno Facebook i Youtube stranica Hrvatskog sabora kulture.

Detaljnije informacije se mogu pročitati na web stranici Hrvatskog sabora kulture.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić