Izglasan proračun Grada Ivanić- Grada za 2021. godinu

S 12 glasova ZA, 3 PROTIV i jednim suzdržanim glasom na jučerašnjoj je sjednici Gradskog vijeća izglasan proračun Grada Ivanić- Grada za 2021. godinu u iznosu od 126.556.400 kuna što je povećanje od nešto više od 6 % u odnosu na posljednje izmjene proračuna za 2020. godinu.

Kao najznačajniji projekti Grada za iduću godinu označeni su školska dvorana u Graberju Ivaničkom vrijedna 12.500.000 kuna čiji je početak izgradnje predviđen za proljeće iduće godine, te proširenje Dječjeg vrtića na Žeravincu u vrijednosti 2.800.000 kuna, a najviše rasprave je bilo oko eventualne kupovine Hotela Crosco za što je u proračunu uvršteno kreditno zaduženje od 10 milijuna kuna.

Vijećnici su usvojili i Strategiju Ivanić- Grada kao pametnog grada kojom će biti omogućene prijave na javne pozive i natječaje, te su dali suglasnost za dugoročno zaduženje trgovačkom društvu Komunalni centar Ivanić-Grad za nabavu kombi vozila zbog potreba obavljanja usluga Uprave groblja.

Jednoglasno je prihvaćen odabir trgovačkog društva LED ELEKTRONIKA kao najpovoljnijeg ponuditelja za kupnju nekretnine u Poduzetničkoj zoni Sjever – Zoni 6.

Prihvaćeno je imenovanje Maria Matanića za člana Nadzornog odbora tvrtke Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije, te imenovanje peteročlanog stručnog tima za usklađivanje Procjene ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije i Plana zaštite od požara za područje Grada Ivanić-Grada.

U dodanim točkama prihvaćena je izmjena statuta Muzeja Ivanić- Grad i dopuna Odluke o socijalnoj skrbi.

Zbog pridržavanja svih propisanih protuepidemijskih mjera jučerašnja sjednica gradskog vijeća održana je u Maloj sali Pučkog otvorenog učilišta.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić